Davorki Krnčević mjesto pročelnice u Gradu Benkovcu?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Neslužbeno doznajemo kako smijenjena ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Davorka Krnčević, prelazi na radno mjesto pročelnice Upravnog odjela za pravne, opće i kadrovske poslove u Gradu Benkovcu. Informacija je to koju ona sama jučer nije potvrdila, ali ni dematirala, znakovito nas uputivši da se za to pitanje obratimo benkovačkom gradonačelniku Branku Kutiji.

- Molim vas za sve komentare obratite se gospodinu Kutiji. Ja sad više nisam javna osoba, kratko je jučer na izravni upit o novom radnom mjestu rekla Krnčević, a unatoč opetovanim pokušajima, gradonačelnika Benkovca jučer nismo uspjeli dobiti na telefon.

Međutim, da "priča drži vodu" dokazuje i komentar v.d. ravnatelja Zavoda Mirka Erstića koji nam je jučer potvrdio kako bi Krnčević s današnjim danom trebala prestati biti zaposlenica Zavoda.

- Danas (jučer, pr.a.) bi sve trebalo biti realizirano, potvrdio je Erstić na upit je li kao v.d. ravnatelja primio zahtjev za sporazumnim otkazom, ne želeći komentirati spomenuti prelazak Krnčević u Gradsku upravu Benkovac čiji je dogradonačelnik jedno vrijeme bio. Erstić jučer nije bio siguran ni ima li Krnčević pravo na otpremninu i hoće li je tražiti te nam je rekao kako to još mora pogledati, ali da misli da samo prestaje biti djelatnica Zavoda.

Kako saznajemo, ovo pročelničko mjesto ispražnjeno je nakon što je dosadašnja pročelnica prešla na drugo radno mjesto, navodno u Županiju, a kako je došlo baš do odabira gospođe Krnčević kao njene nasljednice, jučer nismo uspjeli saznati.

Iako njeno iskustvo za ovo radno mjesto nije sporno, sporna je činjenica zbog čega je Krnčević prije nepuna dva mjeseca smijenjena, a to je kršenje Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o ustanovama, Statuta Zavoda za hitnu medicinu i poslovnika Upravnog vijeća Zavoda. Iza nje su u Zavodu ostale brojne prijave djelatnika za mobbing, optužbe za pogodovanje, a zbog zlouporabe položaja protiv nje je prijavu bila najavila čak i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika med
A što ta mora raditi samo na rukovodećim poslovima?