Sutra u Katedrali misa posvete ulja

Slika korisnika admin
Autor: 
Adam VIDAS

Misu posvete ulja na Veliki četvrtak, 2. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 9 sati, u zajedništvu sa svećenicima Zadarske nadbiskupije.

Na misi će nadbiskup blagosloviti ulje i posvetiti krizmu. Blagoslovljeno ulje koristi se za bolesničko pomazanje, a posvećeno ulje, krizma, u sakramentu krštenja, potvrde i svetog reda, te posveti oltara i crkve. Tom prigodom svećenici koji djeluju u nadbiskupiji obnavljaju svoja svećenička obećanja. Na to su misno slavlje osobito pozvani ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji u školi i župnoj katehezi, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća i suradnici u župi.

Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja euharistije i svećeništva na Veliki četvrtak 2. travnja predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 19 sati. Za vrijeme mise nadbiskup će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa. Nakon mise, Sveto otajstvo prenosi se u Božji grob u pokrajnu lađu katedrale gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno