Uskrsna izložba Silvijane Dražović

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Zadarska likovna umjetnica Silvijana Dražović još jednom je svojom izložbom najavila uskrsne blagdane. Ovog puta, Silvijana se publici predstavila svojim slikama, čestitkama i uskrsnim suvenirima u zadarskom caffe baru Lovre u istoimenoj ranosrednjovjekovnoj crkvi.

Bila je to još jedna prilika da se uroni u svijet kojeg na svoj osebujan način zadarskoj likovnoj publici predstavlja ova izuzetno plodna likovna umjetnica. Izložbom je, kazivala je Silvijana, najprije počastila sebe nakon za nju, izuzetno teške godine. No Uskrs u Zadru ne bi bio Uskrs da se na nekom od zadarskih kultnih kutaka ne pronađu Silvijanina uskrsna jaja bilo na platnu ili obješena o zid, kao što je to učinila u drugom zadarskom kultnom caffeu Đina.

No Silvijana je priznala da se u nekim dijelovima svog likovnog izričaja pomalo udaljila od svog poznatog stila, približavajući se onom što se može okarakterizirati kao gothic, napose kao refleksija njenog trenutačnog stanja. No taj svijet, primjetili su mnogi u publici, ništa manje nije zanimljiv od onog koji je do sad vrvio jarkim bojama i svjetlom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
Jako lijepo i originalno kao uvijek. Svako dobro Silvijana!