Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kosor: Bez nas se neće moći formirati većina u Gradskom vijeću Zadra

31.03.2017. 22:00
Kosor: Bez nas se neće moći formirati većina u Gradskom vijeću Zadra


HSLS-ovci su konferenciju za medije održali na zadarskoj rivi kako bi upozorili na stanje u kojem se ona nalazi, ističući višekratno kako Zadar zaslužuje imati rivu koja će biti centar života građana
 Kako bi i osobno dao podršku stranačkom kandidatu za gradonačelnika Zadra, Ninu Dellaviji, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor jučer je boravio u Zadru poručujući građanima kako je konačno sazrelo vrijeme za promjene. Konferenciju za medije održao je na zadarskoj rivi želeći ukazati na nemar aktualne vlasti prema ovom zadarskom biseru koji desetljećima stoji neiskorišten. Konferenciji su nazočili i predsjednik Županijskog odbora Marko Klanac, predsjednica Gradskog odbora Marina Marić te brojni članovi stranke.
Kosor je istaknuo kako mu je drago da HSLS nakon dužeg vremena na lokalne izbore izlazi sa svojim kandidatom i vlastitom stranačkom listom.
SDP uvijek izazivač, nikad pobjednik
– Zato sam tu da dam podršku našem hrabrom kandidatu Ninu Dellaviji od kojeg očekujem ulazak u drugi krug, a u drugom krugu su uvijek moguća dobra iznenađenja. Isto tako, očekujem da će naša lista osvojiti dva i više zastupnika, te da bez nas neće biti moguće formirati većinu u Gradskom vijeću. To su glavne stvari koje ovdje danas želim poručiti, ujedno poručujući svim Zadranima da se ohrabre i glasuju za neku treću opciju. Nemam ništa protiv HDZ-a, oni su moji koalicijski državni partneri, ali već je dug period njihove vlasti i Zadar je zaslužio određene promjene, jer SDP je uvijek izazivač ali nikada pobjednik, pa od njih i ne treba puno očekivati. Želite li promjene, glasajte za našu listu i za Nina, to je glavna poruka ovog našeg druženja – poručio je Kosor, dodajući kako su se u Zadru našli i zbog susreta svih HSLS-ovih kandidata za gradonačelnike i župane kojima su došli i kolege iz Njemačke kako bi im prenijeli iskustva s pobjeda na izborima.
Zahvaljujući Kosoru na podršci, Dellavia je izrazio nadu u poštenu borbu na izborima, ujedno se osvrćući na, kako je kazao, dramatično stanje zadarske rive.
HDZ i SDP su nas se prepali
– Trebalo bi nešto napraviti na oživljavanju rive, kako bi se vratio život na Poluotok. Jedan smo od rijetkih gradova Mediterana koji ne živi svoj život na rivi te u centru grada i upravo zato rivu treba oživjeti. HDZ-ova vlast je potrošila 2,3 milijuna kuna na projekte sanacije, a da nismo vidjeli niti projekte ni sanaciju rive. Naša stranka ima kompletan program, i do 2024. godine kada obilježavamo 150 godina zadarske rive, mogla bi se za njeno uređenje povući sredstva iz EU fondova – kazao je Dellavia, a na pitanje kakve su reakcije Zadra na njegovu kandidaturu, odgovara:
– Odlične su, a toga su se najviše prepali HDZ i SDP, ali nije im predodređeno da 27 godina samo oni budu na vlasti, vrijeme je za promjene – zaključio je Dellavia.