Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Više od 500 Slavonaca uživalo u virskoj fešti

31.03.2017. 22:00
Više od 500 Slavonaca uživalo u virskoj fešti


Prezentacija otoka Vira u hotelu “Osijek” u Osijeku došla je na vrhuncu trotjedne virske kampanje kojom se Vir predstavio kao turistička i obiteljska destinacija prvo u Zagrebu, potom u Rijeci te na koncu u slavonskoj metropoli.
Više od 500 Osječana, Slavonaca i Baranjaca – redom pripadnika osječke političke, kulturne i šire društvene elite – svjedočilo je o virskom fenomenu; otoku koji se voli, koji se posjećuje i kojemu se uvijek vraća. Osijek je ponudio široku slavonsku dušu nakon što je Vir otvorio srce. Više od 200 osječkih obitelji ili oko 1500 gostiju iz cijele Slavonije ljetuje na otoku na kojemu posjeduju kuće za odmor.
Svi se slažu u jednom, na Viru se osjećaju kao doma, a bolja preporuka za jednu turističku destinaciju ne može ni biti. Kada je izašao na binu Velike dvorane osječkog hotela, među svoje Virane i Osječane, upravo se tako osjećao prvi čovjek grada na Dravi, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.
– Dragi moji prijatelji Osječani, kada se umorite u Osijeku, idite na Vir i tamo se odmorite, poručio je Vrkić.
S druge strane, virski načelnik Kristijan Kapović bio je prezadovoljan odazivom Osječana, bila je to potvrda kako je virska priča ušla u sve slavonsko-baranjske domove.
– Hvala virskim Osječanima i svim predstavnicima jedinica lokalne samouprave iz svih slavonskih županija. Vi ste naši najvažniji saveznici u stvaranju pozitivne priče i turističkog identiteta otoka Vira, rekao je Kapović.
Nakon što se pogledao vrhunski promidžbeni film o otoku Viru, stare priče o preizgrađenoj destinaciji ili zapuštenom mjestu nestale su trenutno.
– Mi ćemo kao jedinica lokalne samouprave sve učiniti da Vir ostane kakav jest, prije svega zelen otok, a moćnu podršku dobivamo od vas, Slavonaca, s kojima je naša priča počela prije 35 godina, dodao je Kapović i podsjetio kako se svojevrsni “osječki desant na Vir” dogodio s 54 obitelji koje je predvodio Vrkić. Odmah za njim, na Vir je došao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Anto Đapić, pa je nakon 35 godina Vir došao u Osijek pokazati kakvo su sjeme posijali Slavonci.
Gosti prezentacije uživali su i u gala večeri s mediteranskim i dalmatinskim delicijama koje su za njih pripremili vrhunski hrvatski chef Viranin Dario Kapović iz zadarskog restorana “Bruschetta”, uz asistenciju kuharice Anđelke Levak iz virskog restorana “Kotarina”, kuharskog tima hotela “Osijek” na čelu s chefom Tomicom Đukićem.
Na kraju gala večeri svi uzvanici su kao uspomenu dobili prigodne poklone.