Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gestice osvojile tri odličja

01.04.2019. 12:03
Gestice osvojile tri odličja


Zadarska plesna skupina Gesta iza sebe ima vrlo uspješan  vikend u zagrebu. Naime, nastupile su na natjecanju "Budućnost u nama" koji se održao u Kulturnom  centru Travno u Zagrebu te su sve tri  plesne skupine osvojile odličje.
Prvo mjesto prema ocjeni stručnog žirija u kategoriji Open osvojile su  djevojke za koreografiju Vjetar, drugo mjesto u kategoriji Urban osvojile  su djevojke koje su plesale koreografiju Kipovi, a treće mjesto, također u  kategoriji Open, ali za formacije, osvojile su Krijesnice.
Ovaj put u Zagreb su otputovale starije skupine Gestica koje su predstavile tri koreografije iz posljednje dramsko-plesne produkcije Mi-jao.
 – Jako smo zadovoljne, ovo nam je prvi put da smo sudjelovale na  ovom natjecanju te zapravo nismo ni išle s nikakvim očekivanjima, već  smo htjele vidjeti kako to izgleda. Bilo je jako puno koreografija, oko 45,  u različitim plesnim izričajima. Naše sve tri grupe su osvojile su po nagradu te sam jako sretna i ponosna, kao i cure, rekla nam je Nena Jurišić,  voditeljica Geste. Istaknula je kako su jako zadovoljni cijelim natjecanjem koje je bilo odlično organizirano.
  – Iako je bilo jako puno koreografija sve je brzo prošlo, cure su upoznale nove prijatelje i sklopile su nove kontakte i bilo nam je prekrasno. Ovo  je i jedan od razloga zašto idemo na natjecanja. Pored samog nastupa,  najvažnije mi je putovanje i druženje mojih cura jer se one tada zbliže i  tada se pišu uspomene za cijeli život, rekla nam je Nena. Istaknula je kako joj je drago da je struka prepoznala ovo što radi, ali i druženje je ono  što je također jako važno.