Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZADARSKO SRCE Dominik Livaković donirao preko 100 tisuća kuna zadarskoj radiologiji

01.04.2020. 09:33


I posljednji od četiri zadarska "mušketira" koji su nas pretprošlog ljeta svojim nastupima na Svjetskom nogometnom prvenstvu dovodili do delirija, Dominik Livaković, priključio se akciji darivanja zadarskoj bolnici. Prvi vratar "kockastih" i prvaka Hrvatske Dinama uplatio je preko 100 tisuća kuna za opremanje odjela zadarske radiologije. Kako doznajemo taj će novac biti konkretno upotrebljen za kupnju četiri monitora vitalnih funkcija koji su u procesu nabavke i sljedećih bi dana trebali stići u Opću bolnicu Zadar. To je za medije potvrdio i dr. Željko Čuina, ravnatelj zadarske bolnice.
Podsjetimo da su prije Livakovića vrijedne novčane donacije zadarskoj bolnici uplatili Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko. Prvi je novčana sredstva uplatio Šime Vrsaljko i to u iznosu od 475 tisuća kuna za kupnju dva respiratora. Nakon Šimine donacije sljedeći je na redu bio kapetan "vatrenih" Luka Modrić koji je uplatio 787.500 kuna koje su namijenjene za kupnju mobilnog rendgena. A prije Livakovića veliku donaciju uplatio je i njegov prethodnik na vratima Hrvatske Danijel Subašić. Iznos koji je uplatio Suba je 400 tisuća kuna.
Također su igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije prikupili 4.2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada RH otvorila za zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju potresa u gradu Zagrebu. Hrvatski reprezentativci puno su puta pokazali i javnim djelovanjem, ali i svojim privatnim inicijativama daleko od očiju javnosti da imaju veliko srce i izuzetan osjećaj za društvenu odgovornost. Djelovanjem kroz zakladu "Vatreno srce" već godinama prikupljaju sredstva za potrebitu djecu i mlade, ali ovaj iznos nadmašio je sve dosadašnje akcije.