Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hrvatskim nogometašima nije strano igrati pred praznim tribinama

01.04.2021. 12:09


NAJEZDA DIVLJIH SVINJA NA ZADARSKIM OTOCIMA
U ponedjeljak smo na RTL Direktu mogli čuti i lijepe vijesti iz naše, Zadarske županije, a radi se naravno o svinjama… Pardon! Radi se o »divljim« svinjama. Divlje svinje su se namnožile i sada na Pašmanu (ili su možda rekli na Ugljanu? Svejedno, lako je prijeći preko mosta) rade zulum i zbog njih djeca više ne mogu slobodno šetati što nam je rekla i odgojiteljica iz lokalnog vrtića. Osim toga, one kopaju po poljima vrijednih otočana i uništavaju njihov trud i njihovu muku. Ali, pustimo mi sada ove probleme i prebacimo se malo na sjeverozapad, tj. na one manje otoke, Silbu, Molat, Ist, da ne kažem još i Premudu. I tamo divlje svinje prave probleme. Svugdje ima tih svinja izgleda. Ali kako!!!??? Jasno mi je da tamo negdje kraj Turnja dobro istrenirani prasac može preplivati na otok jer se sjećam da sam i ja znao preplivati od Korčule do otočića Badije i Vrnika, ali kako mogu doplivati do ovih udaljenih otoka (prasci, ne ja)? Kako? Ne, ne, dragi moji. Netko ih je tamo donio. A tko? Mislim da nije teško pogoditi. Ima tako nekih ljudi, mislim »ljudi«, koji imaju taj neki poriv za nanositi bol drugima, poriv za ubijanjem živih, božjih bića bilo da su na dvije ili na četiri noge. Netko tko svoje sadističke sklonosti legalno zadovoljava. Ali, vratimo se mi na ovu prvu priču. Bio je jedan tamo koji je rekao da ih se može ubijati do istrebljenja jer da su se zbilja »namnožile«. Dobro, to razumijem i valjda će se taj problem nekako rješiti i vrtićka djeca će opet slobodno šetati po otoku.
P.S. Sada sam se sjetio. U prilogu smo čuli da na tom otoku ima čak 80 registriranih lovaca. Taj mi je podatak upravo nevjerojatan, da na tako mali broj stanovnika ima toliko lovaca. Dobro, tamo je i duševna bolnica pa se možda i to računa, ali da ih je mnogo, mnogo je. »Namnožilo« se i lovaca na tim otocima. Možda bi trebalo nešto poduzeti? Hmmm. Ma nisam mislio ništa loše. Ne?


TKO SE TUČE, TAJ SE VOLI. ZBILJA?
U istoj emisiji smo čuli o sukobu predsjednika i premijera. Stalno se svađaju njih dvojica, toliko da je ovaj put zbilja došlo do težih riječi, a što meni kao miroljubivom tipu baš i nije drago. Sjetim se dana kada su izabrani i kada se to najvaljivalo, a ja sam u ovoj uglednoj tiskovini već tada pisao kako to nije dobro, kako je to besmisleni gubitak energije i vremena i kako bi se trebali dobro slagati za dobro svih nas. Iskreno, volim ja ljude s britkim jezikom i duhovite, ali ovo je jedna situacija koja mi se baš i ne sviđa, a ja sam ujedno i glasač. Ustvari, jedan sam od onih koji redovito izlaze na izbore pa spadam u skupinu ljudi koja ima pravo i prigovarati, a ne kao oni koji ostaju kod kuće a poslije palamude. A što se tiče ove dvijice. Meni su obojica nekako urbani pa mislim da to između njih i nije pravi sukob. Svatko će steći simpatije svojih glasača i to je to. Samo što će jedan u tome biti uspješniji.


TUŽNE, PRAZNE TRIBINE – TUŽNE UTAKMICE
Da nam je rekao netko prije dvije i pol godine kako će se utakmice reprezentacije igrati pred praznim tribinama, ne bismo mu vjerovali, a pogotovo mu ne bismo vjerovali da nam je rekao kako ćemo izgubiti od Slovenije i mučiti se sa Ciprom. A to se događa. Doduše, hrvatskim nogometašima i nije strano igrati pred praznim tribinama s obzirom da su ipak svi počinjali u domaćoj ligi za koju znamo kakva je, ali ovo mučenje s Slovenijom, Ciprom i prvo poluvrijeme s Maltom ipak nije baš dobro. A onda razmišljam… Ti stadioni na kojima se igra ipak imaju nekakav kapacitet stolica što znači ako bi gledatelji sjedili svaki na tri metra udaljenosti opet bi moglo biti neke publike i kakve-takve atmosfere. Ali, uzalud bi to bilo jer neki još uvijek ne shvaćaju kako treba staviti masku kada se ulazi u zatvoreni prostor, a da i ne govorim neke druge stvari.