Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Aco Petrović: “Bit ćemo spremni za Zadar”

Autor: Roman Morović

30.04.2010. 22:00
Aco Petrović: “Bit ćemo spremni za Zadar”

Foto: Zvonko KUCELIN



Živimo sat za sat, vrlo je malo vremena do Zadra a puno toga treba obaviti, prije svega razgovarati i pojedinačno i sa cijelom momčadi, upoznati se sa situacijom detaljnije. Subotić i ja imamo sličnu filozofiju košarke, dakle, nećemo gotovo ništa mijenjati do Zadra, osim neke sitnice jer znam kako se detaljno trener Jusup priprema za nedjelju i ogled sa nama – kazao je Petrović.


Svi oni koji su Cedevitu smatrali jedinim ozbiljnim košarkaškim klubom u Hrvatskoj, demantirani su u petak u svega nekoliko sati. Trener Slobodan Subotić je, unatoč odličnim rezultatima koje je njegova momčad postizala ove sezone, dobio otkaz zbog, kako je kazao direktor Matej Mamić „nekih stvari preko kojih se nije moglo prijeći”. Bilo kako bilo, rješenje je pronađeno vrlo brzo i to u liku bivšeg trenera Zadra Aleksandra Petrovića, kojemu je ovo bio treći put da se našao u kombinacijama i pregovorima za klupu momčadi iz Podsuseda. Prvi ispit Petrović će imati sutra (17 sati) na domaćem terenu upravo protiv kluba kojemu je 2008. donio naslov prvaka Hrvatske, a trenutno se nalazi na prvom mjestu lige za prvaka sa pobjedom više od Cedevite.
– I meni je, kao i vama, bilo iznenađenje kada me je pozvao Matej Mamić no brzo smo se dogovorili. Ja sam već prije bio u kontaktima sa Cedevitom, čak u dva navrata u posljednje dvije godine, no eto, treća sreća dovela me na klupu. Radi se o ozbiljnom klubu koji napreduje iz godine u godinu i znam da puno toga možemo napraviti ali meni ovo nije tzv. win-win situacija. S obzirom da je Cedevita pod Piksijem igrala sjajno, drži visoku poziciju u prvenstvu, nisam u najpovoljnijem položaju, ali s obzirom da su ostali bez trenera ja sam se prihvatio tog posla između ostalog i zato jer volim izazove – prvi su Petrovićevi dojmovi po dolasku u novu sredinu, koje prenosi službeni portal kluba, kkcedevita.hr.
I Cedeviti i Zadru pobjeda u sutrašnjoj utakmici značila bi ogroman korak ka startnoj jedinici, odnosno prednosti domaćeg terena u doigravanju. Premda je promjena trenera sigurno bila svojevrstan šok za igrače Cedevite, novi trener vrlo dobro poznaje većinu igrača i stil igre Zadra.
– Do utakmice sa Zadrom vrlo je malo vremena. Petrović nije htio puno o planovima no za sada promjena neće biti. “Živimo sat za sat, vrlo je malo vremena do Zadra a puno toga treba obaviti, prije svega razgovarati i pojedinačno i sa cijelom momčadi, upoznati se sa situacijom detaljnije. Kada sam trebao postati direktor Cibone, moj prijedlog za trenera bio je upravo Subotić kojeg cijenim i imamo sličnu filozofiju košarke. Dakle nećemo gotovo ništa mijenjati do Zadra, osim neke sitnice jer znam kako se detaljno trener Jusup priprema za nedjelju i ogled sa nama.
Prvi trening večeras (petak, op.a.) prošao je iznenađujuće dobro, ljudi su shvatili što se događa jer to je, na koncu profesionalizam i to se događa. Dečki su jako kvalitetno reagirali na prvom treningu sa mnom i siguran sam da ćemo za nedjelju biti spremni. Od rotacije, generalne taktike i tih stvari nećemo mijenjati ništa do nedjelje, a poslije ćemo vidjeti kako ćemo odraditi tu utakmicu uoči Cibone u srijedu. Ovo je potpuno atipična pozicija za trenera koji dolazi u novi klub na kraju sezone, a klub stoji sjajno – zaključio je Petrović.