Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Baradić: Mladima radna mjesta, starima dostojan život

Autor: Velimir Brkić

30.04.2013. 22:00
Baradić: Mladima radna mjesta, starima dostojan život

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Željko Baradić, kandidat je HDZ-a za načelnika Općine Stankovci, a Davor Klarić za njegova zamjenika na predstojećim lokalnim izborima, rečeno je na predstavljanju kandidata u Domu kulture.
Za Općinsko vijeće stankovački HDZ izlazi na izbore u koaliciji sa Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU), nositelj je Željko Baradić. Na listi HDZ-HSU su Borka Morić, Zvjezdana Vunić, Ive Orlović, Bore Savić, Matija Čačić, Jakov Šarlija, Zoran Klarić, Josip Morić, Dražen Orlović i Zvonimir Morić-Gluhajić.
– Naš osnovni projekt za sljedeći četverogodišnji mandat je ‘Mladima radna mjesta, starima dostojan život’. Imamo plan, ideje, a imamo i kvalitetne ljude koji ideje i planove mogu provesti u stvarnost, naglasio je aktualni načelnik Baradić.
Pritom je izrazio uvjerenje kako da će građani prepoznati sve dobro što je ova vlast napravila proteklih godina.
– U naredne četiri godine sa stručnim timom gradit ćemo bolju i ljepšu općinu Stankovci koja će imati štih Europe. Naš tim ima viziju, znanju i volju napraviti puno toga kako bi sutra svi živjeli bolje, poručio je.
U proteklom razdoblju u komunalno infrastrukturne projekte uloženo je čak 38,4 milijuna kuna, od toga u Stankovce 14, Velim 13, Banjevce 5,1 te u Bilu Vlaku 4,1 i Budak 1,2 milijuna kuna, kao i u Crljenik 900.000 kuna. Sve to su brojke, kaže, na osnovu kojih traže još jedan mandat kako bi realizirali nove projekte za općinu.
– Spremni smo za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju za što smo napraviti kvalitetne projekte ili su u realizaciji ishođenja dokumentacije kako bi iz fondova EU povukli novac koji nam je namijenjen, rekao je Baradić.
Izravne potpore građanima u ovom četverogodišnjem mandatu iznose 4.840.000 kuna. Za studente godišnje 250.000 kuna, za učeničke knjige 100.000 kuna, za besplatni vrtić 410.000 kuna, za sportske udruge 130.000 kuna, kulturu 100.000 kuna, za novorođenu djecu oko 100.000 kuna. nabrajao je.
– Poduzetnička zona Stankovci dijeli sudbinu Hrvatske. Unatoč svemu proširili smo je za 64 hektara isključivo za izgradnju fotonaponske elektrane, odnosno za proizvodnju 15 megavata struje, što je dostatno za napajanja grada veličine Šibenika. Prvi investitor, tvrtka Senega d.o.o. Stankovci, u idućih mjesec, dva dana započet će s radovima, s puno optimizma će Baradić.