Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mještani uredili igralište i obalu u Velom Ižu

Autor: Anamarija Bilan

30.04.2013. 22:00
Mještani uredili igralište i obalu u Velom Ižu


Uz igralište uređen je i saniran cijeli južni dio luke, od Čitaonice do marine te su sanirali šetnicu prema zaseoku Drage


Tijekom zimskih mjeseci u Velom Ižu se obavljali radovi na uređenju priobalnog pojasa, kako bi mjesto spremno dočekalo sezonu.
– Prošle godine smo dovršili cijelo igralište, koje smo proširili i napravili tako da bude polivalentno, odnosno na njemu se sada može igrati nogomet, košarka, rukomet ili odbojka. Izgradili smo i uredili tribinu, a do ljeta bismo trebali postaviti i rasvjetu tako da će se igralište moći koristiti tijekom noći, do 00.30 sati, kada će se svjetla automatski gasiti jer će imati ugrađen timer, rekao je predsjednik mjesnog odbora Veli Iž, Marko Novaselić. Dodao je da su uz igralište uredili i sanirali cijeli južni dio luke, od Čitaonice do marine te su sanirali šetnicu prema zaseoku Drage.
 – Ovih dana počeli smo i s uređenjem zelenih površina tako da sezonu dočekamo spremni. Također smo provukli cijev od vode do Draga, tako da se i oni mogu napajati iz mjesne gusterne, uredili smo poljske puteve, te smo “pokrpali” i kupalište, iako ćemo njega kompletno sanirati sljedeće godine, zaključio je Novaselić.