Četvrtu godinu za redom klape Zadarske županije održale koncert u Vukovaru

Slika korisnika valentinam
Veselo i raspjevano
Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „Kraške ljepotice Zadarske županije“
Zadrani su obišli i mjesta sjećanja

Već četvrtu godinu zaredom, u Hrvatskom domu Vukovar, Zadarska je županija pjesmom darivala grad heroj i vukovarsku publiku oduševila nastupom lokalnih klapa koje su predstavile cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „Kraške ljepotice Zadarske županije“ koje je ustupio Narodni muzej. U Hrvatskom domu Vukovar nastupile su klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika, Idro iz Zadra, solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša.

U nedjelju, 29. travnja u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova na svetoj misi sudjelovale su sve klape koje su pjevale tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape su u pratnji vijećnika u Županijskoj skupštini Dalibora Barešića i Stipe Bjeliša obišli mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te položili vijence na Ovčari i Memorijalnom groblju.

Glavna inicijatorica i organizatorica, koja svake godine vodi klape Zadarske županije u Vukovar je prof. i univ.spec.rel.publ. Vlatka Vučić Marasović, pomoćnica pročelnice Ureda župana koja, kaže, uživa predstavljajući Zadarsku županiju Vukovaru i to će raditi svake godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)