Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

FOTOGALERIJA: Stanarci prikupili dvadesetak dragocjenih doza

01.05.2018. 15:00
FOTOGALERIJA: Stanarci prikupili dvadesetak dragocjenih doza


U prostorijama Mjesnog odbora Stanovi u ponedjeljak poslijepodne  organizirano je dobrovoljno darivanje krvi, a hvale vrijednu akciju inicirao je predsjednik MO Stanovi Mario Paleka.
– Akcije darivanja krvi na Stanovima su se organizirale godinama pa smo sada htjeli oživjeti tu tradiciju. Odazvalo se 30-ak ljudi, a posebno nam je drago što su se uključili nogometaši Malonogometnog kluba Stanovi. To stoga jer želimo aktivirati mlađu populaciju iz našeg kvarta za buduće akcije, kaže Paleka ističući kako su zadovoljni odazivom bili i djelatnici Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar. Prikupljeno je 20-ak doza jer nisu svi koji su se odazvali mogli darovati krv, netko zbog niskog krvnog tlaka, a netko zbog snižene razine hemoglobina.
– S obzirom da je ovo prva akcija nakon dugo vremena i da se termin nezgodno poklopio između vikenda i neradnog 1. svibnja pa su mnogi otputovali, mi smo zadovoljni kako je sve proteklo. Vjerujemo da će drugi put odaziv biti veći i da će dobrovoljno darivanje krvi ponovno postati tradicija na Stanovima, ističe Paleka.