Sakrament za 13 mladih krizmanika u Raštanima Donjim

Slika korisnika valentinam
Obred primanja Svete potvrde u crkvi sv. Ivana Krstitelja
U zajedništvu sa župnikom don Darkom Marušićem sakrament potvrde je predvodio fra Andrija Bilokapić, provincijal Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru
Velimir BRKIĆ
Krizmanici iz Raštana

Svečani obred primanja Svete potvrde ili krizme održan je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Raštanima Donjim. Sakrament svete potvrde primilo je 13 krizmanika, učenika osmih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole. U zajedništvu sa župnikom don Darkom Marušićem sakrament potvrde je predvodio fra Andrija Bilokapić, provincijal Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru.

Fra Andrija je u svojoj propovjedi podsjetio na kršćanske vrijednosti koje dobivamo po sakramentu Svete Krizme. To je Duh Sveti neizmjeran Božji dar nama ljudima.

- Crkva ne bi postojala da Duh Sveti ne djeluje. Sakrament Svete potvrde je jamstvo sa strane Božje da će Bog po svom Duhu uvijek biti nazočan u našem životu, kazao je fra Andrija.

Potrebno je, kaže fra Andrija, pomagati našim katoličkim obiteljima da bi mogle sačuvati obiteljsko zajedništvo i razvijati ga

- Dragi krizmanici, ako želite živjeti to zajedništvo s Bogom potrebno je svake nedjelje dolaziti na svetu misu, na kraju misnog slavlja poručio je don Darko.

U ime nas roditelja i kumova, naših krizmanika, želim posvjedočiti našu spremnost da ćemo kao odgovorni roditelji i kumovi biti stalna potpora našim kćerima i sinovima u njihovom daljnjem duhovnom rastu. Svima nam je želja da ove mlade sutra gledamo kao uzorne i potpuno izgrađene ljude čvrsta duha i prožete ljubavlju za svoju domovinu, hrvatski narod i katoličku Crkvu, rečeno je na predstavljanju ovogodišnjih krizmanika u crkvi u Raštanima Donjim.

Krizmanici: Sara Raspović, Paula Galešić, Laura Galešić, Marija Števanja, Andrea Čalušić, Viktorija Galešić, Petra Dragić, Paula Katuša, Anđela Matešić, Matej Stevanja, Stipe Števanja, Petar Števanja, Branimir Galešić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)