SDP Zadranima pripremio karanfile, nogomet i grah "začinjen" kritikom vladajućih

Slika korisnika valentinam
Zadarski SDP-ovci obilježili Međunarodni praznik rada
Marširanjem kroz Kalelargu i ostale ulice grada uz zastave i podjelom karanfila sugrađanima koji su na Praznik rada bili na svom radnom mjestu, simbolično smo htjeli ukazati na teško stanje radnika u našoj zemlji, kazao je Novoselović istaknuvši kako je iz godine u godinu položaj radnika u Zadru, pa tako i u Hrvatskoj, sve lošiji
Arif SITNICA i Zvonko KUCELIN
Za građane su SDP-ovci pripremili roštilj i grah

Zadarski SDP-ovci su 1. svibanj, Međunarodni praznik rada obilježili prigodnim programom koji je započeo ranojutarnjim maršom ulicama grada uz parole, poput one “Bez radnih mjesta i radnika nema boljeg života i ostanka mladih u našem gradu”.

Također, tu je bila i tradicionalna podjela čak 500 karanfila građanima, nakon čega je uslijedio bogati kulturno-sportski program na Trgu pet bunara uz grah, roštiljadu i piće.

Predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović kazao nam je kako im je želja da ovakvo obilježavanje postane tradicija.

- Prošle godine okupilo se dosta građana, pa smo istom tonu odlučili nastaviti i ove. Za njih smo pripremili grah i roštilj, sportska događanja (malonogometni turnir i stolni tenis), dvorac za napuhavanje za djecu, dijelili smo sladoled i slatkiše... Marširanjem kroz Kalelargu i ostale ulice grada uz zastave i podjelom karanfila sugrađanima koji su na Praznik rada bili na svom radnom mjestu, simbolično smo htjeli ukazati na teško stanje radnika u našoj zemlji, kazao je Novoselović istaknuvši kako je iz godine u godinu položaj radnika u Zadru, pa tako i u Hrvatskoj, sve lošiji.

Novoselović smatra i kako bi u Zadru zasigurno trebalo poraditi na transparentnijem zapošljavanju.

- Imamo radnike u Gradskoj upravi, trgovačkim poduzećima i dr. od kojih je većina na ta radna mjesta došla netransparentno, “preko veze”. Nepotizam je u Zadru još uvijek vrlo jak i tome bi trebalo stati na kraj. Dugogodišnje netransparentno ponašanje i zapošljavanje u Zadru dovelo je do toga da su ljudi nezadovoljni, da se više niti ne javljaju na natječaje jer znaju za koga su namijenjeni i tko će u konačnici biti zapolen, kazao je Novoselović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno