Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarskim vaterpolistima bronca izmakla za jedan zgoditak

01.05.2018. 16:00
Zadarskim vaterpolistima bronca izmakla za jedan zgoditak


 Najmlađi vaterpolisti Zadra 1952 nastavili su s dobrim rezulatima kluba u mlađim kategorijama. Uz malo sreće, mogli su osvojiti broncu, ali i ovako su pokazali da im je mjesto u samom vrhu hrvatskog vaterpola. Nisam zadovoljan rezultatom jer smo 30 sek. prije kraja primili zgoditak iz očitog kontra prekršaja. Čak nam je nakon utakmice prišao trener Dubrovčana i rekao kako je ova bronca zapravo naša. No i to je dio sporta, a mi možemo biti zadovoljni jer smo ponovno dobili jednu dobru generaciju. U grupi smo izgubili jednu utakmicu protiv Primorja EB, a u razigravanju smo dobili jedan POŠK koji nam je uvijek bio nepremostiva prepreka, rekao je trener Ivo Radetić.
Radetić je ukazao i na manjak trenera u klubu. Praktički, sve pogone vode samo Goran Jovančević i Ivo Radetić kojima pomaže s vremena na vrijeme, Dražen Adžić. S obzirom na trenutačni potencijal to je za sad premalo. Unatoč svemu, mladi zadarski vaterpolisti bilježe dobre rezultate, a na ljestvicama vrlo često ostavljaju i takve klubove koji su nekad bili prvaci Europe.
Nade Primorja EB je u finalu su pobijedile HAVK Mladost 10:2, a Zadrani su na kraju skupili isti broj bodova kao i Jug, ali su zbog slabije gol razlike osvojili 4. mjesto.


Olympic Nica na Višnjiku
Slijedećih sedam dana sa Zadranima će na Višnjiku trenirati Olympic iz Nice . Riječ je o uzvratnom posjetu mlađih kadeta (2005). koji će dva put dnevno trenirati sa svojim vršnjacima. VK Zadar 1952 gostovao je prije godinu dana Francuskoj sa generacijom 2003. pa će i ovo zajedničko treniranje na Višnjiku biti vrlo vrijedna međunarodna suradnja.