Zbog predoziranja Zadranina, pritvoreni podstanari iz kuće u kojoj je preminuo

Slika korisnika valentinam
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika u Službi dežurstva Županijskog državnog odvjetništva u Zadru 29. travnja 2018., sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima zbog opasnosti od ponavljanja djela
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1992.) i hrvatske državljanke (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. i 3. Kaznenog zakona.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici u večernjim satima 27. travnja 2018. u prizemlju kuće u kojoj stanuju kao podstanari u Zadru, omogućili 28-godišnjem hrvatskom državljaninu; za kojeg su znali da je ovisnik o drogama; konzumiranje droga i to amfetamina, marihuane, metamfetamina i tableta koje sadrže tvari koje se nalaze na popisu droga i biljaka iz kojih se može dobiti droga. Konzumacija navedenih droga rezultirala je da je 28-godišnjaku pozlilo te je 28. travnja 2018. u 15,05 sati preminuo u sobi u prizemlju kuće.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika u Službi dežurstva Županijskog državnog odvjetništva u Zadru 29. travnja 2018., sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i rješenjem od 30. travnja 2018. osumnjičenicima odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana, izvijestili su u priopćenju na stranicama ŽDO-a Zadar.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno