Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Očekuje se da će otvoreni tereni i dječja igrališta biti dostupni građanima

01.05.2020. 19:49


U ponedjeljak 4. svibnja prestaje važiti odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o stavljanju van upotrebe svih dječjih i sportskih igrališta na otvorenom te se očekuje da će i otvoreni tereni Sportskog centra Višnjik od sljedećeg tjedna biti dostupni građanima.
Kako kaže Denis Karlović, direktor SC Višnjik, čeka se zeleno svjetlo od Stožera civilne zaštite Grada Zadra, koji opet svoju odluku donosi prema Nacionalnom stožeru.
– U najavi je da se odluka neće produživati te da će se moći otvoriti tereni na otvorenom, a to su za ŠC Višnjik rekreacijska trim staza, atletska staza, fitness na otvorenom i dječja igrališta. Raduje nas što mjere popuštaju, posebno zbog naših sugrađana koji vape za tjelovježbom i stalno pitaju kad ćemo otvoriti terene, govori Karlović.
Bazeni i dvorane zasad još ostaju zatvoreni, a ne mogu se otvoriti ni tereni za mali nogomet jer su kontaktni sportovi još uvijek nedopušteni.
– Vjerujemo da će kroz kratko vrijeme i sve ostalo doći na svoje. Mi ćemo kao i dosad pratiti sve upute i mjere naših stožera. Važno je da se mjere popuštaju postepeno i meni je to drago. Da u dvoranu uđe samo jedna osoba oboljela od koronavirusa, to povlači za sobom puno problema, tako da je dobro da se otvaramo postepeno. Ne treba žuriti, treba još samo malo strpljenja. Naravno da i mi jedva čekamo da se sve vrati na staro, ali važno je da to bude pod sigurnim okolnostima. Zasad smo sretni što otvaramo terene na otvorenom jer za njih ima najviše upita i interesa građana, a ipak su na zraku pa su i u ovim okolnostima najsigurniji, govori Karlović.
Od prošlog tjedna, u okviru popuštanja mjera, omogućava se trening sportašica i sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene sportaše moći održavati.
Istovremeno se po društvenim mrežama buni dio vlasnika različitih fitness centara i teretana te kineziloga s obzirom da izgleda da će oni, vezano za sport i rekreaciju, biti zadnji koji će svoja vrata moći otvoriti. Zamjeraju nadležnima kako su zapostavili naglašavati kolika je važnost rekreacije u jačanju imuniteta i općeg zdravlja svakog čovjeka, što je ključna stvar u borbi s koronavirusom. Mnogi su se služili online treninzima, koristili aplikacije i videouratke koje su za njih snimili treneri, ali još je uvijek dobar broj onih koji izvan teretane ne mogu organizirati nikakvu fizičku aktivnost. Ostaje nada da će i oni uskoro doći na svoje, a dotad veseli svih da će se, kako sad stvari stoje, barem djeca vratiti na ljuljačke i tobogane.