Poznati izvođači za festival Svjetlost dolazi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Priprema za festival duhovne glazbe
Autor: 
Na javno raspisan natječaj pristiglo je ukupno 21 skladbi, a organizacijski odbor odabrao je 14 izvođača. Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike
Marin GOSPIĆ
Nagrađeni i pobjednici Festivala 2020.

Udruga Stihovi i Note objavljuje službene rezultate natječaja za 9. Festival duhovne glazbe »Svjetlost dolazi« Zadar 2021. koji će se održati 24. rujna u HNK Zadar. Na javno raspisan natječaj pristiglo je ukupno 21 skladbi, a organizacijski odbor odabrao je 14 izvođača. Donosimo njihova imena, nazive skladbi koje će izvoditi te mjesta iz kojih dolaze: Sonja Agata Bišćan –«Poput lahora« – Zagreb (Strasbourg), Antunova srca - »Obrati me« – Voloder, Mario Plantek – »Satkan od tvojeg daha« – Hrašćine, VIS Izidor – »Dopusti mi« – Split, Filip Panza – »Za tobom« – Zagreb, Vedran Vegar –« O kako je veliko milosrđe Božje« – Knin, Martina Gučanin –« Blizinu tvoju osjećam« – Stuttgart, Sinjski slavuji – »Caminio« – Sinj, Trio SiŽeNe – »Zdravo Marijo« – Rijeka, Antonio Perutina – »Ne brini se« – Zagreb.

Tuhtan – »Božić dolazi« – Rijeka, Juraj Repinac – »Nakon potopa« – Bizovac, Joško&Tereza&Ferda Perić – »Da budem tvoj«- Split i Veronika Tandara – »Sve činiš novo« – Vođinci.

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.

Obzirom da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, a okolnosti za organizaciju kulturnih manifestacija nesigurne, organizacijski odbor odlučio je iz predostrožnosti smanjiti broj izvođača i osoba na pozornici, stoga izvođači neće nastupati uz pratnju festivalskog benda već svoje skladbe izvoditi uz instrumentalne matrice. Cilj je održati festival i nastaviti njegov kontinuitet i u ovim teškim vremenima. Podsjetimo se, prošle godine festival se uspješno održao jer su organizatori podredili cijelu manifestaciju prema preporukama HZJZ.

Odabrani izvođači dužni su do 7.mjeseca na e-mail udruge dostaviti studijske snimke (mastere) i matrice. Izvođači koji žele svoje skladbe izvoditi uz neki od instrumenata (klavir, gitara, violina, i slično) o tome će detaljno sve dogovoriti s organizatorima.

Revijalni gost festivala je kantautorica duhovne glazbe Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru. A tko će biti članovi stručnog ocjenjivačkog žirija ovogodišnjeg međunarodnog 9-tog festi 2021vala uskoro će biti objavljeno - izjavila je ravnateljica festivala Vesna Benić, koja ovim putem čestita izabranim autorima i ujedno zahvaljuje svima koji su ove godine prijavili svoje skladbe na natječaj, a nisu odabrani.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)