Krikom najavili pobjedu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
NAJBOLJI - Jure Kučan, Marin Ćustić i Borut Gatara

Tradicionalno ribolovno natjecanje tročlanih sastava u lovu štapom iz broda, Kup Zubatac, deseti po redu, donio je iznenađujuće pobjednike, na koje nitko nije računao. Kažimo da su na ovom natjecanju nastupili i reprezentativci Hrvatske, i nositelji zlatnih odličja s posljednjeg svjetskog prvenstva David Bajlo, Marko Sikirić i Dubravko Pejdo te državna reprezentativka Nada Miletić, koji su se na kraju morali zadovoljiti drugim, šestim i desetim mjestom.

Jure, Borut i Marin krenuli su s uvjerenjem da će nešto napraviti, ali kako je vrijeme odmicalo, to je za neki uspjeh bilo sve manje nade. Do pred sam kraj natjecanja, ulovom koji su ostvarili, bili su tek negdje oko 10 mjesta.

- Onda se štap tako naglo savio, da mi je gotovo ispao iz ruku - kazao je Jure Kučan, član pobjedničkog sastava. Ne samo da se savio, nego je postalo i teško za izvlačenje. Svi smo u brodu poskočili. Bio je to predznak da smo ulovili neku medalju. Kanal između Rivnja i Sestrunja odzvanjao je od naših poklika. Bio je to i znak svim ostalim natjecateljima da smo ulovili nešto veliko, a da je bilo veliko, pokazalo se na vaganju, kada smo predali samo devet najvećih primjeraka, koliko su nam i uvažili i to očišćenih - dodali su Marin i Borut.

Kažimo da su karakteristike ovog Kupa posebne, jer se od natjecatelja traži, ne samo da ulove i predaju 15 najvećih riba, već ih moraju predati i očišćene. Tako već dobro pripremljene, odmah su spremne za gradele. Naime, cjelokupni očišćeni ulov gradelaje se i poslužuje svim natjecateljima.

Sve u svemu, vrlo uspješno natjecanje, koje je okupilo 17 ekipa s po tri natjecatelja različitih sastava. Lovilo se pet sati, a timovi su se najvećim dijelom opredijelili za kanal između otoka Rivnja i Sestrunja, lovni predjel, gdje postoji vrlo lijep izbor različitih vrsta riba. To je na kraju pokazao i bogat ulov od preko 36 kg.

 U BROJEVIMA

Ulovljeno riba: 209 komada

Najteža riba: tabinja 1,820 kg

Ukupna težina ulova: 36,472 kg

 REZULTATI

1. Jure Kučan, Borut Gatara (Donat) Marin Ćustić (Zubatac) 3.714, 2. Mladen Bajlo, David Bajlo (Zubatac), Đuro Marinović (HSŠRM) 3.504, 3. Ivan Džaja, Jurica Raić, Drago Marasović (Zubatac) 3.440, 4. Franko i Nikolina Kotlar, Ante Krstić (Zubatac) 3.076, 5. Stanko Panić, Pavle Kostić, Neda Popović (Zubatac) 2.594 boda

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno