Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Krikom najavili pobjedu

Autor: Joško Gatara

31.05.2010. 22:00
Krikom najavili pobjedu


Jure Kučan, Borut Gatara i Marin Ćustić ulovom tabinje od 1820 grama, pri samom kraju natjecanja, osvojili su naslov pobjednika Kupa Zubatac 2010.
Tradicionalno ribolovno natjecanje tročlanih sastava u lovu štapom iz broda, Kup Zubatac, deseti po redu, donio je iznenađujuće pobjednike, na koje nitko nije računao. Kažimo da su na ovom natjecanju nastupili i reprezentativci Hrvatske, i nositelji zlatnih odličja s posljednjeg svjetskog prvenstva David Bajlo, Marko Sikirić i Dubravko Pejdo te državna reprezentativka Nada Miletić, koji su se na kraju morali zadovoljiti drugim, šestim i desetim mjestom.
Jure, Borut i Marin krenuli su s uvjerenjem da će nešto napraviti, ali kako je vrijeme odmicalo, to je za neki uspjeh bilo sve manje nade. Do pred sam kraj natjecanja, ulovom koji su ostvarili, bili su tek negdje oko 10 mjesta.
– Onda se štap tako naglo savio, da mi je gotovo ispao iz ruku – kazao je Jure Kučan, član pobjedničkog sastava. Ne samo da se savio, nego je postalo i teško za izvlačenje. Svi smo u brodu poskočili. Bio je to predznak da smo ulovili neku medalju. Kanal između Rivnja i Sestrunja odzvanjao je od naših poklika. Bio je to i znak svim ostalim natjecateljima da smo ulovili nešto veliko, a da je bilo veliko, pokazalo se na vaganju, kada smo predali samo devet najvećih primjeraka, koliko su nam i uvažili i to očišćenih – dodali su Marin i Borut.
Kažimo da su karakteristike ovog Kupa posebne, jer se od natjecatelja traži, ne samo da ulove i predaju 15 najvećih riba, već ih moraju predati i očišćene. Tako već dobro pripremljene, odmah su spremne za gradele. Naime, cjelokupni očišćeni ulov gradelaje se i poslužuje svim natjecateljima.
Sve u svemu, vrlo uspješno natjecanje, koje je okupilo 17 ekipa s po tri natjecatelja različitih sastava. Lovilo se pet sati, a timovi su se najvećim dijelom opredijelili za kanal između otoka Rivnja i Sestrunja, lovni predjel, gdje postoji vrlo lijep izbor različitih vrsta riba. To je na kraju pokazao i bogat ulov od preko 36 kg.


 U BROJEVIMA


Ulovljeno riba: 209 komada
Najteža riba: tabinja 1,820 kg
Ukupna težina ulova: 36,472 kg




 REZULTATI


1. Jure Kučan, Borut Gatara (Donat) Marin Ćustić (Zubatac) 3.714, 2. Mladen Bajlo, David Bajlo (Zubatac), Đuro Marinović (HSŠRM) 3.504, 3. Ivan Džaja, Jurica Raić, Drago Marasović (Zubatac) 3.440, 4. Franko i Nikolina Kotlar, Ante Krstić (Zubatac) 3.076, 5. Stanko Panić, Pavle Kostić, Neda Popović (Zubatac) 2.594 boda