Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novi broj Opće bolnice 505-505

Autor: Teuta Babajko Jamičić

31.05.2010. 22:00
Novi broj Opće bolnice 505-505

Foto: Filip BRALA



Od subote 5. lipnja u funkciji će biti novi broj 505-505, s tim da će se još neko vrijeme moći koristiti i stari broj 315-677
Zadarska Opća bolnica mijenja broj telefonske centrale. Od subote 5. lipnja u funkciji će biti novi broj 505-505, s tim da će se još neko vrijeme moći koristiti i stari broj 315-677. Kako su u tijeku finalni radovi na nadogradnji i osuvremenjivanju bolničke telefonske centrale, u petak 4. lipnja od 20 sati do 8 sati ujutro u subotu 5. lipnja neće biti moguće uspostaviti vezu s lokalima unutar bolnice. To se odnosi na vanjske i interne pozivatelje, što znači da će pozivatelji moći ostvariti vezu s operaterom na centrali, no neće ih moći spajati s pojedinim odjelima.
Prema riječima dr. Darija Nakića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, nadogradnja postojeće telefonske centrale donosi i jednu novost. Naime, od subote, kada profunkcionira nova telefonska centrala bit će moguće izravno biranje pojedinih bolničkih odjela i ambulanti. Njihovi brojevi neće se mijenjati.
– Nadogradnja i osuvremenjivanje je nužno jer dotrajala telefonska centrala sve teže je podnosila pritisak velikog broja poziva, kojih bude i do 2.000 dnevno, zbog čega se teško uspostavlja veza s Općom bolnicom Zadar, kaže dr. Nakić, dodajući da je nadogradnja telefonske centrale zadarsku Opću bolnicu stajala 198.860,00 kuna, a radove izvodi tvrtka “Cometh” iz Zadra.
Inače, Opća bolnica Zadar dnevno zaprimi i do dvije tisuće poziva što je svojevrstan rekord u Zadarskoj županiji. To je veliki pritisak za postojeću telefonsku centralu, koja je uz to i dotrajala, zbog čega se zadarska Opća bolnica odlučila na njezino nadograđivanje i osuvremenjivanje. Radovi su, kao što je i bilo najavljeno, privedeni kraju, a nova telefonska centrala profunkcionirat će u subotu 5. lipnja. Stari broj bit će u funkciji još mjesec dana.