Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Perić: Ništa još nije gotovo

Autor: Matej Lordanić

31.05.2010. 22:00
Perić: Ništa još nije gotovo

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski igrači zajedno s navijačima proslavili su veliku pobjedu, međutim, svi odreda upozoravaju kako ništa još nije riješeno.
Najbolji igrač Zadra bio je kapetan Tomislav Ružić koji je utakmicu završio sa 22 poena, a svojim je šutevima prouzročio mnogo problema obrani Cibone.
– Moja igra? U ovakvim je utakmicama manje važno tko je prvi strijelac, jedino je pobjeda ono što se pamti. Odigrali smo kvalitetnu timsku obranu. U zadnjoj četvrtini nam je malo pala koncentracija čemu je uzrok umor jer smo rotirali mali broj igrača. Cibona se u tom razdoblju uspjela vratiti i povesti, ali na kraju smo se i mi uspjeli iščupati i pobijediti. Već u subotu gostujemo u Zagrebu, ali prije svega se trebamo odmoriti. Svaka utakmica je posebna. Cibona se sigurno neće predati. Trebamo se spremiti najbolje što možemo i pokušati ponoviti obranu iz ove utakmice. Trenutno smo u boljoj poziciji nego oni, ali jedna lopta sve može preokrenuti. Još je puno do kraja – oprezno će Ružić, nakon kojega je pred novinare stao Vladimer Boisa.
– Odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme. Sve smo odradili po dogovoru, dok su se u drugom poluvremenu razigrali Tomas i Gordon što nismo željeli. Tri ili čak četiri jako teška šuta za tri poena su pogodili unatoč tome što smo mi odigrali korektno u obrani. Gordon je pogađao s rukom na licu, ali on ima veliku kvalitetu što je time dokazao. Na kraju se Cibona možda malo prepala pritiska s tribina pri njihovome vodstvu. Mogli su iskoristiti svoju prednost. No, nećemo se žaliti. Mi smo na kraju sasvim zasluženo pobijedili, iako smo promašili podosta slobodnih bacanja – kazao je Boisa.
 
Ovom su pobjedom Zadrani prebacili pritisak na Cibonu koja će u trećoj utakmici na leđima imati veliko breme u vidu imperativa pobjede.
– Čak bi i Barcelona teško tri puta za redom pobijedila Cibonu. Ako uspijemo u tome, bolji smo od Barcelone (smijeh). Šalu na stranu, bit će teško, ali trebamo odigrati koncentrirano, kao u prvoj i drugoj utakmici. Ne smijemo im dopustiti da se razigraju. Ako ih uspijemo zadržati u egalu do završnice, imat ćemo šanse za pobjedu. No, kako bismo upisali treću uzastopnu pobjedu bit će nužna naša fenomenalna utakmica. Još ništa nije gotovo jer Ciboni za osvajanje naslova prvaka trebaju dvije pobjede kod kuće i jedna u Zadru. Nitko nije očekivao da ćemo nakon dvije utakmice voditi 2-0. Veći pritisak je na njima, ali taj pritisak će prijeći na nas u eventualnoj četvrtoj utakmici ako izgubimo u Zagrebu. Svaka utakmica nosi svoje i u svakoj postoji određena doza pritiska – spušta loptu na zemlju Boisa.
Hrvoje Perić želi na sve moguće načine spriječiti euforiju u momčadi i među navijačima nakon dvije uzastopne pobjede nad Cibonom.
– Ne bih želio puno pričati. Imamo 2-0 i veliku priliku, ali potreban nam je mir. Trebamo se smiriti i pokušati privesti seriju kraju. Nikako ne smijemo dopustiti da nas zahvati euforija. Znam da je već izlizana fraza, ali ništa još nije gotovo. Vidjeli ste i u ovoj utakmici kako je Cibona sposobna vratiti se vrlo brzo. Trebamo ostati potpuno koncentrirani. Istina, pritisak je sada na Ciboni. Dat ćemo sve od sebe i pokušati iskoristiti priliku, ako se ukaže. Već smo naučili da se propuštene prilike skupo plaćaju – glas razuma progovara iz Perića.
Marko Tomas koji je utakmicu završio postigavši 23 koša, svjestan je teške situacije u kojoj se njegova momčad nalazi.
– Odigrali smo dosta loše, pogotovo u prvom poluvremenu. Tek u nastavku, kada smo krenuli na sve ili ništa, uspjeli smo preokrenuti i povesti. Pri našem vodstvu od četiri poena, imao sam šut za +7, ali nisam pogodio. Da sam pogodio, utakmica bi vjerojatno bila riješena. U završnici smo neiskusno i nezrelo radili osobne greške i Zadar se slobodnim bacanjima vratio u igru i pobijedio. Dosta smo se potrošili tijekom stizanja Zadrove prednosti. Iscrpila nas je agresivna obrana preko cijeloga terena. Šteta zbog poraza jer smo imali dobru priliku. No, ponovit ću, odigrali smo lošu utakmicu. Možemo li se vratiti? Možemo, iako je Zadrova prednost velika. Sljedeću utakmicu igramo kod kuće i očekujem našu pobjedu. U Zagrebu nas očekuje slična utakmica kao ova – rekao je Tomas.