Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ribice, mornari i sirene

Autor: Teuta Babajko Jamičić

31.05.2010. 22:00
Ribice, mornari i sirene

Foto: Filip BRALA



Male ribice, veseli mornari i morske sirene, plesom kroz bonace i oluje, zaključili su još jednu plesnu godinu Zadarskog plesnog ansambla. Stotinjak rasplesane djece, različitih uzrasta, sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, izvelo plesni kolaž pod nazivom “Večeras plešemo”. Polaznici Zadarskog plesnog ansambla nastupili su pod vodstvom koreografa i pedagoga: Sanje Petrovski, Lare Stanin, Martine Ružić i Stošije Zrinski.
Temu predstave – ljeto i ljetne radosti – dočarale su male ribice, veseli mornari i morske sirene plešući kroz bonace i oluje. Bogatstvo plesa i pokreta prikazano je kroz niz plesnih točaka kroz koje je publiku u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu proveo voditelj programa Vinko Radovčić u ulozi Gusara sa svojim ljubimcem, mačkom (Ruby Ivosić). Tekst je napisala Katarina Ružić, a za kostime se pobrinula Marija Šarić-Ban i Andrea Bilosnić.
Kao gosti nastupile su i polaznice Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa”. One su izvele točke s kojima su nastupile na natjecanju Mia Čorak Slavenska u Zagrebu.