Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tomas: Ne bojim se atmosfere

Autor: Igor Perković

31.05.2010. 22:00
Tomas: Ne bojim se atmosfere

Foto: FaH



Nakon što su u prvoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske progutali gorku pilulu i izgubili od Zadra, košarkaši Cibone u drugi susret ulaze pod imperativom pobjede. Na Višnjiku će momčad Velimira Perasovića tražiti izjednačenje serije, jer ode li Zadar na 2:0, lako bi se moglo dogoditi da današnji posjet Zadru ujedno bude i posljednji u tekućoj sezoni.
– Najvažniju utakmicu u finalnoj seriji smo odigrali loše i izgubili. Sada je pred nama nova najvažnija utakmica u kojoj svakako moramo popraviti pogreške iz prvog susreta. Bit će nam puno teže nego u Zagrebu, ali sami smo se doveli u situaciju da ih moramo sustizati. Ne bojim se, smatram da smo kvalitetnija momčad od njih. Sve kreće od nas – rekao je Marko Tomas, najbolji igrač Cibone.
U Zadru će trener Velimir Perasović imati nešto širu rotaciju nego u Zagrebu jer se u pogon vratio Bojan Bogdanović, važna karika u sastavu Cibone, kojoj će posao u gostima otežati i vjerna zadarska publika.
– Ne bojim se atmosfere jer smo bolji od njih. Mi moramo izjednačiti seriju jer će 2:0 biti puno teže stizati. Oni su nakon gostujuće pobjede u prvoj utakmici u zamahu, okuražili su se i sigurno će biti silno motivirani da nas još jednom dobiju. Na sve to računamo, no i dalje smatram da imamo potencijal doći do 1:1 – kazao je Tomas.
U dosadašnjem djelu sezone Cibona i Zadar susretali su se pet puta i trenutni omjer je 3-2 u korist Perasovićeve momčadi koja se može pohvaliti s jednom gostujućom pobjedom nad rivalima, a prvi susret najavio je kako će finalna serija biti iznimno izjednačena.
– Moramo odigrati puno bolje i organiziranije nego u prvom susretu. I to se promjenilo i pun optimizma gledam na današnju utakmicu u kojoj će presuditi nijanse. Prije svega pristup momčadi i koncentracija – zaključio je Tomas.