Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U četvrtak veslanje na longboard daskama

Autor: Z L

31.05.2010. 22:00
U četvrtak veslanje na longboard daskama

Foto: Vedran SITNICA



Ovog četvrtka se na Kraljičinoj plaži u Ninu (Sabunike) održava pustolovna manifestacija SUPer Odisejada – veslanje na longboard daskama u organizaciji Sufrmania centra.
Kotizacija je 200 kuna i uključuje trening sa instruktorom prije samog događaja.
Stand Up Paddling je svjetski hit među aktivnostima na moru, a Surfmania centar ga pokušava popularizirati i u našim krajevima. Osim toga, SUPer Odisejadom Surfmania centar otvara sezonu škola i izleta vezanih za kite – surfanje, wind – surfanje, kajake i slično.
Daske na kojima se stoji i vesla su šire no daske za surfanje pa su i stabilne. Instruktori Surfmania centra su svojima dali imena kako bi ih lakše raspoznavali. Tako da je, na primjer, ona s vojničkim uzorkom Kamo, što dolazi od kamuflirane, a Emanuellina daska ima šarene pruge i zove se Candy (slatkiš).
Kako kaže Marko Štefančić iz Surfmania centra, SUPer Odisejada će biti pustolovna manifestacija, ali će se pritom moći doživjeti i kultura i povijest grada Nina.
– Uz natjecatelje, pozivamo i gledatelje. Bit će vrlo interesantno jer natjecanje kreće s Kraljičine plaže prema Ninu, gdje će se proći ispod Kamenog mosta pa oko zidina Nina, do Jaruge. Jednim djelom će se ići pješice pa će se natjecati i u streličarstvu, a cilj je na plaži Ždrijac.