Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U finalu za titulu “Škole do bola”

Autor: Anita Ćustić

31.05.2010. 22:00
U finalu za titulu “Škole do bola”

Foto: Adam VIDAS



Zanimalo nas je kako današnji tinejdžeri ‘dišu’, čemu se nadaju, što žele, a što očekuju i mogu reći da smo pozitivno iznenađeni. Od ukupno pet finalista zadarska škola je četvrta škola koju smo posjetili i već sad vidim da su djeca izuzetno pametna, aktivna, duhovita i inteligentna, kazala je Ninna Lara Vidaković
Zadarska Škola primijenjene umjetnosti i dizajna ušla je u krug od pet škola finalista u Hrvatskoj u projektu “Škola do bola”, koji provodi časopis Joy. Riječ je o projektu koji organizira spomenuti časopis za mlade, a pod pokroviteljstvom kozmetičke marke Nivea i T-mobilea. S obzirom da je među ovih pet finalista potrebno izabrati pobjednika, školu koja će prvi put s ponosom ponijeti titulu “Škole do bola”, Joy tim posljednjih dana posjećuje škole finalistice kako bi si olakšao izbor.
Ples, pjesma…
S ovim je ciljem Joy tim jučer posjetio i zadarsku Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, čiji su učenici za ovu priliku izveli svoj program, a Joy tim procjenjivao kvalitetu urađenih zadataka. Da bi ovaj događaj bio što atraktivniji, među članovima Joy žirija zadarsku je školu jučer posjetila i poznata glumica Iva Šulentić, koja je ovom prilikom preuzela i ulogu voditeljice programa. Prije nego su učenici započeli s predstavljanjem svojeg programa te ispunjavanjem zadanih im zadataka, prisutnima se obratila Ninna Lara Vidaković, glavna urednica časopisa Joy, zahvalivši prvo na prekrasnom dočeku koji su učenici ove škole pripremili za njezin tim.
– Natječaj ‘Škola do bola’, u koji su automatski bile uključene sve srednje škole u Hrvatskoj, pokrenuli smo s namjerom da sve srednjoškolce podržimo u njihovu radu i obrazovanju. Zanimalo nas je kako današnji tinejdžeri ‘dišu’, čemu se nadaju, što žele, a što očekuju i mogu reći da smo pozitivno iznenađeni. Od ukupno pet finalista zadarska škola je četvrta škola koju smo posjetili i već sad vidim da su djeca izuzetno pametna, aktivna, duhovita i inteligentna, kazala je Vidaković, istaknuvši da je odmah po dolasku vidjela da zadarska Škola primijenjene umjetnosti i dizajna opravdava svoj naziv.
Škola je, naime, za ovu priliku dobila nekoliko zadataka koje je morala obaviti za pobjedničko mjesto, a koji podrazumijevaju ukrašavanje Škole u znaku i bojama Joya, marke Nivea i T-mobilea, prikaz učeničkih talenata, odnosno plesa, pjesme i recitacije te izraditi projekt “Kako prikupiti novac za dječje domove”.
“Naj srednja”
Poznato je da škola koja naposljetku pobijedi na izboru za “naj srednju” školu dobiva 20 tisuća kuna, koncert iznenađenja i reportažu na RTL televiziji.
Po pet tisuća kuna dobiva svaka od pet škola finalista čija su imena objavljena u časopisu Joyu koji se na kioscima mogao naći od 20. svibnja. Poznato je stoga da su uz zadarsku školu među školama finalisticama i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba, Srednja škola “Arboretum opeka” iz Vinica, Škola za tekstil, kožu i dizajn iz Zagreba te 481. gimnazija iz Požege. Svaka od pet izabranih škola dobiva iste zadatke, a njihovu realizaciju učenici će moći vidjeti na web stranici www.skoladobola.com već od sutra u obliku snimljenih reportaža i popratnih fotografija. U finalu se boduju sms glasovanje, izvannastavne aktivnosti, predstavljanje škole, što podrazumijeva uređenje škole, doček Joy žirija, uspješno obavljanje zadataka koje je postavio Joy žiri.
Sutra započinje i finalno sms glasovanje koje završava 7. lipnja kada će se objaviti pobjednik, a nakon toga JOY tim, u limuzini i u pratnji kamera RTL televizije posjećuje Školu do bola i snima reportažu.
Osim toga, u magazinu Joy od 20. lipnja će biti objavljena velika reportaža o pobjedniku i ostalim finalistima.
Svatko tko glasuje za “naj školu” može osvojiti jednu od atraktivnih tjednih nagrada. Za sudjelovanje u tjednom izvlačenju glasova potrebno je poslati SMS poruku s kodom škole i razlogom zašto baš tvoja škola zaslužuje titulu “škole do bola”.