Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Može li Donat iznenaditi Dr. Časla

31.05.2011. 22:00
Može li Donat iznenaditi Dr. Časla


Današnji dvoboj u Zagrebu počinje u 15 sati, a uzvrat je u subotu u 17 u Zadru. Eventualna majstorica ponovo u Zagrebu


Očekivano su se u finalu stolnoteniskog prvenstva našle dvije najbolje hrvatske momčadi, zagrebački Dr. Časl i zadarski Donat, a danas počinje finalna serija nakon koje će se promovirati novi prvak Hrvatske. A da stolnotenisko prvenstvo ne izgubi “draž” koju redovito ima, pobrinuo se i sam Dr. Časl, odnosno igrač Donata Tomislav Kolarek. Naime, pred sam početak doigravanja Kolarek je potpisao baš za Dr. Časl, kojemu će pristupiti u idućoj sezoni. Potez, ako ne pravno, onda definitivno moralno upitan koji je bacio poprilično mnogo tenzija pred sam početak završnice.
– Ja sam profesionalac i ne dolazi u pitanje da bacim mrlju na svoje ime – rekao je sam Kolarek, objasnivši da je na ovaj način dobio odličan ugovor i da sad mirnije ulazi u završnicu. No ipak se postavlja pitanje koliko će igrač biti motiviran ako igra protiv svog budućeg kluba, a pobjeda donosi ni manje ni više nego Europsku ligu.
Dr. Časl je u ovom dvoboju veliki favorit i sve osim pa čak i glatkih 2:0 bilo bi iznenađenje. I to je to. Donat za samu priliku mora odigrati luđački dobro.
– Pripremili smo se dobro taktički, a ako pogodimo i pravu postavu, možemo doći do svoje prilike. No to je uvijek rizik – objašnjava strateg Donata Denis Karlović.
Inače Dr. Časl će nastupiti s postavom Tan Ruiwu, Jia Zeng, Ronald Redžep. Dva Kineza, jedan naturalizirani te iskusni Redžep do sada nisu imali pravog konkurenta u domaćem prvenstvu. Kolarek, Tomislav Zubčić i Jakov Krivić, prva postava Donata, dobra su, vrlo kvalitetna momčad, ali u ovom dvoboju poprilični autsajderi.
– U cijelom prvenstvu mi smo im u Zadru jedini pružili otpor. Na tome i gajimo nadu. No što god se dogodi u finalu, mi smo bez imperativa. Ulazak u finale je za nas velik uspjeh, a u Zadru smo od momčadskih olimpijskih sportova već sad napravili pravi rezultat – dodaje Karlović. Današnji dvoboj u Zagrebu počinje u 15 sati, a uzvrat je u subotu u 17 u Zadru. Eventualna majstorica ponovo u Zagrebu.