I mladi Zadrani će raditi za 1.600 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Najmanje 90 dana na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i bez godinu dana staža uvjeti su za stručno osposobljavanje

Jučer je na snagu stupio Zakon o poticanju zapošljavanja, a već danas s njim punom parom kreće i najrazvikanija mjera o stručnom osposobljavanju mladih. Kako doznajemo od Željka Marića, pročelnika Područne službe Zadar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zainteresiranih za ovu mjeru će itekako biti i na zadarskom području. Naime, od ukupnog broja nezaposlenih, koji je na zadnji dan travnja iznosio 11.118, mladih (od 15-29 godina) je 3.293.

- Na prostoru Područne službe Zadar je i do sad najbolje iskorištena ova mjera u odnosu na broj nezaposlenih. Prošle godine se preko te mjere osposobilo 220 osoba, a ove godine smo već dosad ispunili tu brojku. Razlika je što se dosad ta mjera koristila samo u strukama koje zahtijevaju polaganje stručnog ispita, a sad se proširila i na druge struke, a osim u javnom sektoru, sad se može koristiti i u privatnom. Do sad su tu mjeru najviše koristili Zadarska županija, jedinice lokalne samouprave, škole, muzeji, a nadamo se da će se sad uključiti i druge javne institucije koje dosad nisu, poput Ureda državne uprave, Porezne uprave, Državnog ureda za reviziju... Privatni poslodavci moraju imati uredno poslovanje i važno je da imaju uvjete za mentorstvo, rekao je Marić.

Kaže da je uvjet da su osobe koje žele koristiti ovu mjeru najmanje 90 dana na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i da nemaju godinu dana staža.

- Naravno, to je dobrovoljna mjera i ako je odbiju, neće snositi sankcije kao što je brisanje s evidencije Zavoda. Važno je naglasiti da će se provođenje stručnog osposobljavanja strogo kontrolirati i nastojat će se izbjeći svaka njezina zloupotreba. Ako poslodavac uzme jednu osobu na osposobljavanje i nakon toga je ne zaposli, neće moći uzeti drugu. Očekujemo da će se dobar dio njih i zaposliti kod poslodavca kod kojeg se osposobljavaju, ali cilj je i da steknu iskustvo dok čekaju oporavak gospodarstva, nove investicije i zamašnjak zapošljavanja. Tad će se moći ravnopravno natjecati na tržištu rada s drugima, govori Marić.

Uvodi se i mjera za nezaposlene bez radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovali, kao i za dugotrajno nezaposlene osobe koje su na burzi rada duže od dvije godine. Poslodavci koji bi ih zaposlili bili bi jednu do dvije godine oslobođeni plaćanja doprinosa za tog radnika. Između ostalog, novi Zakon uvodi i sezonskog radnika u poljoprivredi i vrijednosni kupon kojim država pokriva doprinose za njega, takozvani vaučer.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno