Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Na zadarskom mostu snimljene prve masovne scene “Malog diva”

31.05.2012. 22:00
Na zadarskom mostu snimljene prve masovne scene “Malog diva”


Dok je prije prve klape ekipa dogovarala zadnje detalje, glavni glumac “Malog diva” svestrani Zadranin Enio Meštrović, otrčao je nekoliko krugova po Voštarnici kako bi što bolje dočarao čovjeka koji je prešao ogroman put, ali kojeg pokreće neizmjerna snaga volje i ljubav prema svome djetetu zbog kojeg se i odlučio na podvig života


Filmska ekipa “Malog diva”, prvog dugometražnog filma čiji su autori, glumci i produkcija kompletno zadarski, jučer je snimila prve masovne scene. Iako su sa snimanjem malo kasnili jer su očekivali da će im se pridružiti veći broj statista, entuzijazma nije nedostajalo.
– Ipak je danas radni dan, a snimamo popodne kada se većina Zadrana tek vratila kućama s posla ili iz škole, tako da je sasvim razumljivo da je došao nešto manji broj od očekivanog. No, ipak smo zadovoljni jer je zapravo došla najvažnija grupa statista – momci iz Tornada predvođeni Borom i Butom te im od srca zahvaljujemo na strpljenju i podršci koju nam daju, rekao je scenarist filma Branimir Čakić te dodao kako su se neke scene ponavljale i nekoliko puta.
– Vjerojatno ćemo se koristiti nekim specijalnim efektima, a možda neće biti potrebno jer kako vidim, sve je više i više prolaznika na mostu koji će se također odlično uklopiti u scene.
Snimanje je započelo kod kafića Branimir, pa potom duž mosta i sve do gradskih vrata, a dio scena sniman je i s broda pored mosta.
Jednu od važnijih uloga u “Malom divu” tumači mladi glumac Kazališta lutaka Zadar Josip Mihatov.
– Glumim mladog fratra koji u ovoj sceni na biciklu prati glavnog junaka priče, koji utrčava na most na kojem ga dočekuju navijači. Nije nam teško, dapače, vrlo je zabavno. Snimanje ovog filma svima nam je veliki izazov, a meni je ovo sasvim novo iskustvo tako da nam ne smeta ni vrućina, ni ponavljanje scena, kaže Mihatov.
Dok je prije prve klape ekipa dogovarala zadnje detalje, glavni glumac “Malog diva” svestrani Zadranin Enio Meštrović, otrčao je nekoliko krugova po Voštarnici kako bi što bolje dočarao čovjeka koji je prešao ogroman put, ali kojeg pokreće neizmjerna snaga volje i ljubav prema svome djetetu zbog kojeg se i odlučio na podvig života.
– Ovu sam ulogu prihvatio iz nekoliko razloga. Prije svega, divim se ovim mladim ljudima i njihovoj ideji da naprave ovaj film. Drugo, to je priča koja se događa u Zadru. Moram priznati da sam se 90 posto prepoznao u ovoj ulozi i da točno znam što taj čovjek osjeća i što ga u životu tišti, ali i tjera dalje u borbu protiv nevolja. Ovo je priča o malom čovjeku velikog srca koji je očajan što ne može biti uz svoje bolesno dijete. Ovaj film je humanitarni projekt i svaki šold koji zaradimo ide u humanitarne svrhe i ne mogu vam opisati koliko sam ponosan što sudjelujem u stvaranju “Malog diva”, poručio je Enio Meštorvić.


Danas snimanje na Kalelargi




Mladi zadarski filmaši pozivaju svoje sugrađane da im se danas, u petak 1. lipnja, u 17.00 sati pridruže na snimanju drugog dijela masovnih scena.
– Slobodno dođite, sami, s prijateljima ili s obitelji. Vaša podrška nam puno znači, a osim toga postat ćete i dio filma o kojem će se pričati i kojim će se Zadar ponositi, poručila je ekipa “Malog diva”.