Broj intervencija hitne pomoći povećan, ali zbog broja turista a ne uranjenih vrućina

Slika korisnika valentinam
Ekipe zadarske hitne pomoći stalno na terenu
U srijedu smo tijekom dana imali 50-ak intervencija, ali većina njih nije vezana uz vrućine, već su više vezane uz povećanje ukupnog broja stanovnika. Uglavnom se radi o intervencijama vezanima uz kronične bolesti srca ili su nam pacijenti stradali u prometnim nesrećama, doznajemo od liječnika u Hitnoj
Zvonko KUCELIN
Zavod za hitnu medicinu sprema se za ljeto dodatnim liječničkim timovima

Naglo zatopljenje i vrućine s kojima se borimo posljednjih  dana i koje više podsjećaju na sredinu ljeta, a ne kasno proljeće, utjecale  su i na zdravstveno stanje brojnih građana, posebno onih koji pate od  kroničnih bolesti.

Vrućina i sparina i povećan broj turista koji su ovih dana ispunili Zadar  i zadarsko područje povećali su i broj intervencija ekipa hitne medicinske pomoći koje su gotovo po cijele dane na terenu.

 - U srijedu smo tijekom dana imali 50-ak intervencija, ali većina njih nije  vezana uz vrućine, već su više vezane uz povećanje ukupnog broja stanovnika. Uglavnom se radi o intervencijama vezanima uz kronične bolesti srca ili su nam pacijenti stradali u prometnim nesrećama. Međutim,  situacija nije izvanredna, rekli su nam dežurni liječnici u hitnoj medicinskoj pomoći. Dodali su kako je sezona počela i time se povećava broj intervencija.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orlović istaknuo je kako  situacija unatoč vrućinama nije neuobičajena.

- Trenutno je situacija kao i prošle godine u ovo doba, ali približavanjem ljeta očekujemo i porast intervencija. Pripremamo se za sezonu, ali  još uvijek nemamo dovoljan broj liječnika zbog čega smo raspisali i natječaj tako da bismo do ljeta trebali imati složene timove. Planirali smo  dodatna četiri tima, itaknuo je Orlović dodajući kako bi pojačanje bilo  na Viru, u Zadru, u Biogradu na Moru te jedan liječnik u Starigradu i dodatni liječnik u Ninu. Dodatnim timovi trebali bi biti dovoljni da "pokriju" turističku sezonu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno