Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Članovi kazališne udruge “Igrajmo se” vratili se iz Padove

01.06.2018. 09:31
Članovi kazališne udruge “Igrajmo se” vratili se iz Padove


Puni dojmova i uspomena polaznici zadarske kazališne udruge "Igrajmo se" vratili su se iz Padove, gdje su bili na poziv Grada Padove u suradnji s Upravnim odjelom za međunarodnu suradnju Grada Zadra na 33. međunarodnom festivalu klasičnog antičkog kazališta „Citta di Padova“. Festival se održavao od 21. do 28. svibnja u građanskom muzeju Eremitani, a članovi „Igrajmo se“, na čelu s predsjednicom udruge Matijom Šango Šimurina i jednom od voditeljica Lucijom Dovranić, izveli su Aristofanovu komediju „Oblaci“. Režirala ju je Lucija Dovranić, koreografiju potpisala Tajana Cvjetković, kostimografiju Anita Goreta, maske Ivo Dorkin te scenografiju Dragan Sinovčić. Zadarski su maleni i oni malo veći glumci bili jedna od osam skupina na festivalu, uz domaćine Talijane, i grupe iz Njemačke, Francuske i Slovenije.
– Predstava je izvedena na hrvatskom jeziku uz objašnjenje činova na talijanskom jeziku. Odlično je primljena, dobili smo pohvalu i to ne samo za izvedbu već i visoku razinu profesionalnosti našeg tima, a ono što bih također voljela izdvojiti je i zahvala koju smo zbog sudjelovanja dobili od umjetničkog redatelja festivala Filippa Crispa, ponosna je Šango Šimurina.
Osim vlastite izvedbe mladi glumci, polaznici kazališne udruge „Igrajmo se“, imali su priliku pogledati i jednu od predstavu koje su bile na programu te upoznati Padovu.
– Međunarodno gostovanje je bilo neprocjenjivo iskustvo za našu mladu ekipu i ovim putem zahvaljujemo Gradu Zadru i Gradu Padovi na prilici koju su nam pružili da svoj rad pokažemo i izvan granica Hrvatske. Vjerujemo da smo opravdali povjerenje, zaključuje Šango Šimurina. Zadarska publika će „Oblake“ imati priliku vidjeti 8. lipnja u 21 sat u Hrvatskom narodnom kazalištu.