Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

FOTOGALERIJA: Početak lipnja u znaku je folklora

01.06.2018. 12:11
FOTOGALERIJA: Početak lipnja u znaku je folklora


Jučer je održanaa prva večer Smotre folklora na kojoj je nastupilo 17 KUD-ova, dok se drugi dio smotre održava večeras na Trgu Petra Zoranića od 19 do 22 sata.. Nastupaju kulturno umjetnička društva iz gotovo svih krajeva Zadarske županije.
Sinoć je nastupio: KUD Sveti Mihovil iz Galovca, potom KUD Bokolje iz mjesta Dobropoljana na otoku Pašmanu, Dječja skupina KUD-a Sveti LUKA iz Škabrnje, Luzarica iz Pridrage, IFS Silba s otoka Silbe, KUD Sv. Nikola Tavelić iz Lišana Ostrovičkih, KUD Sveti ANTE iz mjesta Drage, Gradina iz Polače, Sveti Lovre iz Vrsi, Sv.Kata iz Zemunika, HKUD Poculica iz Letovanića, KUD Sv. Ivan krstitelj iz Gorice, Božava iz Božave na Dugom otoku, KUD Žegar iz istoimenog mjesta, KUD Vinac iz Stankovca, Udruga Kveštura iz Dikla, te KUD Škabrnja iz Škabrnje.
Smotra folklora održava se u sklopu manifestacije Etno dani i ove godine u dva dana trajanja okuplja sveukupno 32 umjetnička društva iz jadranskog i dinarskog dijela Zadarske županije. Kroz Smotru folklora prezentiraju se prvenstveno osobitosti glazbeno – plesnog folklora i nošnja zadarskog područja, a oni su, zapravo, najprepoznatljiviji simboli kulturnog identiteta i važan dio kulturne baštine.