FOTOGALERIJA: Strukovna škola Vice Vlatkovića otvorila svoja vrata

Slika korisnika valentinam
Struka sve više na cijeni
Primjerice, uzmite naše tehničare za računalstvo. Većina ih percipira kao nekog tko je vezan za informatiku, a oni zapravo rade robote, „pametne“ kuće, 3D holograme, rade na 3D printerima,... Rade sve ono što će im danas, sutra trebati u životu, kreativno je i inovativno. I to je naša snaga, zaključio je Tomčić
Marin GOSPIĆ
Dan otvorenih vrata bio je pun pogodak

Danas su u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održani Dani otvorenih vrata. S obzirom da se bliži trenutak kada će učenici osmih razreda osnovnih škola morati donijeti odluku o tome koju će srednju školu upisati, Strukovna škola Vice Vlatkovića odlučila je svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima otvoriti vrata i pokazati im kako izgleda nastava, čime se sve učenici bave i što sve u naredne tri odnosno četiri godine, ovisno o smjeru, mogu naučiti.

Ravnatelj Tihomir Tomčić rekao nam je kako je odaziv osmaša bio vrlo dobar.

-Iznenadilo nas je koliko je učenika zapravo došlo u pratnji roditelja, i drago nam je zbog toga. Vodili smo ih po školi da vide kabinete, projekte na kojima su učenici radili, vozili su se u električnim automobilima. Najviše ih je oduševilo to što se nastava ne odvija samo slušajući već radeći. A to i jest prednost naše škole jer je prioritet dati učenicima mogućnsot da se kreativno izraze, kazao je Tomčić dodajući kako u školi primjenjuju suvremene nastavne metode kojima se nastoji izbjeći „štrebanje“ i diktiranje. U darovitim učenicima potičemo inovativnost koju kod nas zaista mogu iskazati, naglasio je Tomčić.

Ravnatelj nam je obasnio kako se nastava u ovoj školi izvodi učenjem koje se temelji na radu, odnosno učenici uče radeći, bilo da je riječ o radu na projektima, ili o nečemu što ih interesira i u čemu mogu pokazati da su najbolji.

- Primjerice, uzmite naše tehničare za računalstvo. Većina ih percipira kao nekog tko je vezan za informatiku, a oni zapravo rade robote, „pametne“ kuće, 3D holograme, rade na 3D printerima,... Rade sve ono što će im danas, sutra trebati u životu, kreativno je i inovativno. I to je naša snaga, zaključio je Tomčić dodajući kako njihovi tehničari za računalstvo upisuju FER bez problema i postižu izvrne rezultate.

Što se tiče učenika trogodišnjeg programa, ravnatelj naglašava kako su svi oni danas deficitarni na tržištu rada.

- Ovdje stječu vještine koje će im pomoći i koje će im dati mogućnost da se odmah zaposle i, što je jako bitno, svi mogu dobiti stipendije, istaknuo je Tomčić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)