Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

FOTOGALERIJA: Strukovna škola Vice Vlatkovića otvorila svoja vrata

02.06.2018. 07:46
FOTOGALERIJA: Strukovna škola Vice Vlatkovića otvorila svoja vrata


Danas su u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održani Dani otvorenih vrata. S obzirom da se bliži trenutak kada će učenici osmih razreda osnovnih škola morati donijeti odluku o tome koju će srednju školu upisati, Strukovna škola Vice Vlatkovića odlučila je svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima otvoriti vrata i pokazati im kako izgleda nastava, čime se sve učenici bave i što sve u naredne tri odnosno četiri godine, ovisno o smjeru, mogu naučiti.
Ravnatelj Tihomir Tomčić rekao nam je kako je odaziv osmaša bio vrlo dobar.
-Iznenadilo nas je koliko je učenika zapravo došlo u pratnji roditelja, i drago nam je zbog toga. Vodili smo ih po školi da vide kabinete, projekte na kojima su učenici radili, vozili su se u električnim automobilima. Najviše ih je oduševilo to što se nastava ne odvija samo slušajući već radeći. A to i jest prednost naše škole jer je prioritet dati učenicima mogućnsot da se kreativno izraze, kazao je Tomčić dodajući kako u školi primjenjuju suvremene nastavne metode kojima se nastoji izbjeći „štrebanje“ i diktiranje. U darovitim učenicima potičemo inovativnost koju kod nas zaista mogu iskazati, naglasio je Tomčić.
Ravnatelj nam je obasnio kako se nastava u ovoj školi izvodi učenjem koje se temelji na radu, odnosno učenici uče radeći, bilo da je riječ o radu na projektima, ili o nečemu što ih interesira i u čemu mogu pokazati da su najbolji.
– Primjerice, uzmite naše tehničare za računalstvo. Većina ih percipira kao nekog tko je vezan za informatiku, a oni zapravo rade robote, „pametne“ kuće, 3D holograme, rade na 3D printerima,… Rade sve ono što će im danas, sutra trebati u životu, kreativno je i inovativno. I to je naša snaga, zaključio je Tomčić dodajući kako njihovi tehničari za računalstvo upisuju FER bez problema i postižu izvrne rezultate.
Što se tiče učenika trogodišnjeg programa, ravnatelj naglašava kako su svi oni danas deficitarni na tržištu rada.
– Ovdje stječu vještine koje će im pomoći i koje će im dati mogućnost da se odmah zaposle i, što je jako bitno, svi mogu dobiti stipendije, istaknuo je Tomčić.