Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

FOTOGALERIJA: U Zadru održana prva revija pasa mješanaca!

01.06.2018. 16:09
FOTOGALERIJA: U Zadru održana prva revija pasa mješanaca!


Akcijom učenika i profesora Poljoprivredne, prehrambene i  veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, danas je održana jedna nadasve plemenita izložba koja ima za cilj podignuti svijest zajednice o  brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Na  izložbu su stoga dovedeni i psi iz azila kako bi na ovaj način našli svoj  dom, a akcija će se nastaviti i idućih godina.
Dvorište škole bilo je prepuno vlasnika pasa oduševljenih jednom  ovakvom revijom koja je pravi kontrast pomodnim izložbama rezerviranim samo za čistokrvne pse na koje ne mogu ni "primirisati" oni bez  pedigrea. 
Ravnateljica škole, Jelena Gulan, kazala nam je kako je ponosna na  svoje učenike koji često predlažu ovako plemenite inicijative i nadaleko  su poznati po njima:
– Presretna sam zbog svojih učenika i uvijek ih podržavam u ovakvim  idejama. U početku se govorilo o izložbi pasa, a onda je pala ideja i za  reviju, osobito zbog ružnih stvari koje se događaju najboljem čovjekovom prijatelju. Drago mi je da smo krenuli sa jednom ovakvom  pruičom, pogotovo zbog izvrsnih reakcija okoline – poručuje ravnateljica Gulan.  
Kristijan Perković, učenik trećeg razreda smjera veterinarski tehničar,  pojašnjava nam da je zapravo kaže jedna od učenica došla na ovu ideju, a ostali su je odmah podržali:
– Nadam se da će se revija nastaviti, pogotovo što ovakvih izložbi baš  i nema. Ovo je odlična prilika za sve ljubitelje mješanaca da ih dovedu  na jedno ovakvo druženje jer ovo su ljubimci koji žive u obitelji koje im  pružaju puno ljubavi, ne gledajući imaju li oni papire ili ne – kaže Kristijan.
Mnogi su vlasnici ljubimaca pristigli na ovu izložbu, neki čak i sa  otoka. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Zadarske županije, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i azilima iz Zadra i  Privlake. Goste je svojom pjesmom razveselila i učenica škole, Dora  Smolić.