Glasovac platila dug od 6.400 kuna pa vraćena na popis birača SDP-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Nakon višemjesečnog neplaćanja članarine
Saborska zastupnica izbjegla je odgovoriti na pitanje kako je uopće došlo do ovolikog duga, s obzirom da joj plaća saborske zastupnice omogućuje visok životni standard, time i nesmetano plaćanje članarine
Marin GOSPIĆ
Sabina Glasovac, SDP-ova saborska zastupnica

Nakon što su u svibnju izbrisani s popisa birača za unutarstranačke izbore u Županijskooj organizaciji, Nikola Turčinov i Sabina Glasovac vraćeni su na birački popis.

Potvrdila nam je to jučer i Sabina Glasovac koja je nedavno poručila i kako će "oni koji su to napravili morati preuzeti odgovornost". O svemu je obaviještena i Središnjica te je Županijsko izborno povjerenstvo SDP-a očito moralo napraviti korekcije i vratiti Turčinova i Glasovac na birački popis:

- Nije postojao niti jedan razlog da me se briše s popisa. Ni mene ni neke druge članove. U prilog tome govori i činjenica da smo vraćeni na popis birača nakon što su te nepravedne i nelegitimne rabote izašle na vidjelo. Još uvijek čekam odgovor od nadležnih tko je to i za čiji račun napravio i hoće li itko za to snositi odgovornost, izjavila nam je jučer Glasovac.

No izbjegla je odgovoriti na pitanje o tome kako je uopće došlo do ovog duga, s obzirom da joj plaća saborske zastupnice omogućuje visok životni standard, pa tako i plaćanje članarine.

Naime, u Gradskoj organizaciji SDP-a doznajemo podatak o stvarnom dugu Sabine Glasovac za stranačku članarinu koji je, pak, sasvim oprečan onome što nam je nedavno kazala tvrdeći: "sve svoje obaveze sam izvršila u ne postoji nijedan osnovani razlog da me se skine s popisa i da mi se uskrati mogućnost glasovanja". Podaci pak kazuju da je Glasovac na dan 14. svibnja bila dužna 6400 kuna te da je istoga dana platila dio duga od tek 3000 kuna.

Ovdje treba napomenuti da SDP-ovi saborski zastupnici plaćaju članarine od .000 kuna, ostali po 10 i 20 kuna, umirovljenici po kunu, a nezaposleni ne plaćaju ništa. Najveću, pak, članarinu plaćaju zastupnici u Europskom parlamentu, a ona izosi 3000 kuna.

S obzirom na saborsku plaću i ostale privilegije, Glasovac smo stoga pitali je li do danas podmirila cijeli iznos i koji je razlog da je do 14. svibnja stranci ostala dužna 6400 kuna?

Na ovo nam nije odgovorila, poručujući kako "ponavlja da nema razloga da je se briše s popisa". Očito svoja dugovanja prema stranci ipak nije podmirila, a pitanje je kako je moguće da je netko s tolikom plaćom uopće ostao dužan članarinu?

Jedan od kandidata za predsjednika Županijske organizacije, Dušan Polovina Lungo, napominje kako su zbog ovakve situacije članovi stranke ogorčeni, pogotovo oni koji su izbačeni s biračkog popisa zbog svega duga od svega nekoliko kuna.

- Jedna je žena za članarinu dužna sedam kuna i zbog toga je izbačena s liste glasača! U isto vrijeme imate saborsku zastupnicu s plaćom od 16.000 kuna i svim povlasticama, poput plaćenog smještaja i troškova putovanja, a koja je stranci dugovala više od 6000 kuna. To je sramota! Ali ona može izići na glasovanje iako mjesecima nije plaćala članarinu, a neki umirovljenik zbog par kuna duga ne može! Riječ je o teškom bezobrazluku u kojemu uvijek ispaštaju oni koji nemaju moć, kaže Polovina dodajući kako "konačno treba reći istinu o stranci".

- A ta je da nam je situacija jako loša i da smo u ovoj borbi za fotelje izgubili čitave otočne podružnice poput Iža, Ista, Silbe, Oliba, Premude, Rave, Dugog otoka, Ugljana i Pašmana koji su u prošlosti bile naše tradicionalno jake baze, da ne govorim o tome da smo na prošlim izborima izgubili i našu jaku bazu, Mjesni odbor Brodarica, upozorava ovaj SDP- ovac.

Sudeći prema izjavi bivše članice SDP-ove podružnice u Gračacu, Radmile Surle, izgubili su i dio članstva u toj općini koje je izbrisano s popisa, a da, prema njenim riječima, nisu ni znali za to.

Ostaje vidjeti što će ove korekcije biračkog popisa donijeti SDP-u te koji će od troje kandidata postati predsjednik Županijske organizacije. Naime, iduće subote članstvo će se izjasniti žele lid a ih i u trećem mandatu vodi aktualna predsjednica Renata Sabljar-Dračevac, ili će pak glasovati za promjene koje najavljuju Erol Gaši i Dušan Polovina Lungo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno