Na nekim zadarskim ulicama radit će se i tijekom ljeta

Slika korisnika valentinam
Rekonstrukcije prometnica
Odlučili smo da će se radovi u navedenim ulicama moći odvijati tijekom ljeta jer se radi o ulicama koje nisu u turističkoj zoni i radovi neće toliko smetati prometu. Također, u sklopu uređenja Ulice Jurja Križanića započet ćemo s postavljanjem sekundarne kanalizacijske mreže za Mjesni odbor Vidikovac, najavio je pročelnik Darko Kasap
Marin GOSPIĆ
Za uređenje Ulice Nikole Tesle predviđeno je skoro pet milijuna kuna

Radno ljeto čeka zadarske građevinare i one koji će tijekom vrućih ljetnih mjeseci obavljati radove na rekonstrukcijama nekoliko gradskih prometnica.

Naime, tijekom ljetnih mjeseci Grad ne namjerava napraviti pauzu već nastavlja s rekonstrukcijom prometnica. Tako je trenutačno u fazi natječaj za radove na Putu Bokanjca i u Ulici Jurja Križanića, na koji su stigle tri ponude. Procijenjena vrijednost radova je dva milijuna kuna. Otvoren je natječaj i za izgradnju Ulice Jurja Šižgorića, a vrijdnost radova procijenjena je na 750.000 kuna. Uz ove otvoren je natječaj i za uređenje Ulice Nikole Tesle, za što je predviđeno skoro pet milijuna kuna.

- Odlučili smo da će se radovi u navedenim ulicama moći odvijati tijekom ljeta jer se radi o ulicama koje nisu u turističkoj zoni i radovi neće toliko smetati prometu. Također, u sklopu uređenja Ulice Jurja Križanića započet ćemo s postavljanjem sekundarne kanalizacijske mreže za Mjesni odbor Vidikovac, najavio je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Dodao je kako će se ovog ljeta početi raditi i Ulica Nikole Tesle, za koju je nedavno raspisan natječaj koji je otvoren do sredine lipnja.

- Ugovor o radovima u Ulici Jurja Šižgorića potpisat ćemo čim se rIješe svi imovinskopravni odnosi, tako da će i tamo radovi biti tijekom ljeta, rekao je Kasap. Dodao je kako se radovi nastavljaju i na jesen kada će početi uređenje Riječke ulice, te početak kanalizacije na Putu Stanova, a Hrvatske ceste nastavit će s radovima u Ulici Ante Starčevića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)