Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na nekim zadarskim ulicama radit će se i tijekom ljeta

01.06.2018. 12:27
Na nekim zadarskim ulicama radit će se i tijekom ljeta


Radno ljeto čeka zadarske građevinare i one koji će tijekom vrućih ljetnih mjeseci obavljati radove na rekonstrukcijama nekoliko gradskih prometnica.
Naime, tijekom ljetnih mjeseci Grad ne namjerava napraviti pauzu već nastavlja s rekonstrukcijom prometnica. Tako je trenutačno u fazi natječaj za radove na Putu Bokanjca i u Ulici Jurja Križanića, na koji su stigle tri ponude. Procijenjena vrijednost radova je dva milijuna kuna. Otvoren je natječaj i za izgradnju Ulice Jurja Šižgorića, a vrijdnost radova procijenjena je na 750.000 kuna. Uz ove otvoren je natječaj i za uređenje Ulice Nikole Tesle, za što je predviđeno skoro pet milijuna kuna.
– Odlučili smo da će se radovi u navedenim ulicama moći odvijati tijekom ljeta jer se radi o ulicama koje nisu u turističkoj zoni i radovi neće toliko smetati prometu. Također, u sklopu uređenja Ulice Jurja Križanića započet ćemo s postavljanjem sekundarne kanalizacijske mreže za Mjesni odbor Vidikovac, najavio je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.
Dodao je kako će se ovog ljeta početi raditi i Ulica Nikole Tesle, za koju je nedavno raspisan natječaj koji je otvoren do sredine lipnja.
– Ugovor o radovima u Ulici Jurja Šižgorića potpisat ćemo čim se rIješe svi imovinskopravni odnosi, tako da će i tamo radovi biti tijekom ljeta, rekao je Kasap. Dodao je kako se radovi nastavljaju i na jesen kada će početi uređenje Riječke ulice, te početak kanalizacije na Putu Stanova, a Hrvatske ceste nastavit će s radovima u Ulici Ante Starčevića.