Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pukovnik Ražov novi zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ-a

01.06.2018. 12:42
Pukovnik Ražov novi zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ-a


Pukovnik Krešimir Ražov stupio je danas  na  dužnost zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i ujedno zapovjednika vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u  Zemuniku.
Imenovanje novog zapovjednika baze u Zemuniku uslijedilo je nakon  odlaska dosadašnjeg zapovjednika pukovnika Maria Pleše na izobrazbu  "Air War College" u Alabami u SAD.
Tom prigodom pukovnik Ražov je zahvalio ukazanom povjerenju i postavljenju na dužnost zapovjednika 93. zb HRZ-a istaknuvši:
"Ukazana  mi je iznimna čast i povjerenje zapovjedati postrojbom koja je kroz razvijene sposobnosti i postignuća prepoznata kao baza visokih potencijala  i izvrsnosti. Uložit ću maksimalalan napor zajedno sa svim pripadnicima postrojbe kako bi dodatno učinili još jedan novi iskorak u svim područjima djelovanja zrakoplovne baze".
Novi zapovjednik baze pukovnik Krešimir Ražov rođen je 1974. godine  u Zadru. Oženjen je i otac jednog djeteta, živi u Zadru. Pripadnik je  Oružanih snaga RH od 1998. godine, kada je završio školovanje kao pripadnik 2. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja, prvog pilota u vodu, zapovjednika voda i zapovjednika Eskadrile helikoptera u 93. zrakoplovnoj bazi.
Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro", a za postignuća  u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Pukovnik Ražov diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni i demo  pilot na helikopteru BELL-206B.
U letačkoj karijeri ostvario je oko 3000 sati naleta na avionu UTVA-75  te helikopterima BELL-206B i OH-58D Kiowa Warrior.