Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tuta:”Presudio je veći izbor igrača!”

01.06.2018. 10:53
Tuta:”Presudio je veći izbor igrača!”


Hajduk Pridraga propustio je u srijedu priliku generacije – plasman u treću ligu. Poraz 2:1 protiv Uskoka iz Klisa ražalostio je navijače ovog kluba, ali i cijelu Pridragu. Nakon povoljnog rezultata 2:2 iz Klisa, svi su na Bulinovom stadionu očekivali spektakularnu pobjedu o kojoj će se dugo pričati. No istina je da bi Hajduka tek nakon pobjede, dobro zabolila glava. Naime, poznavatelji prilika u županijskom nogometu kažu da je Hajduk ima jedan od najmanjih proračuna u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te da bi uprava vrlo dobro razmislila o nastavku natjecanja u 3. HNL. Kad smo to podastrijeli treneru Kristijanu Tuti.
– Tajna je u klupskom sustavu. Naš klub pokreće ljubav, voluntarizam, a najviše sportski fanatizam. Uspjeh koji smo doživjeli plod je sinergije uprave, struke igrača i naših navijača. Mnogi moji igrači nikad nisu igrali pred ovakvom atmosferom i naša je zadaća bila pobijediti. O nastavku igranja u 3. HNL, potrebnim financijama, razmišljali bi kasnije, trijezno je govorio prvi čovjek struke Hajduka Kristijan Tuta.
Realno, malo tko je Hajduku davao mogućnost da već u gostima napravi povoljan rezultat. Uskok je okorjeli "trećeligaš", nekad i drugoligaš. Klub je to koji dolazi iz nogometnog bazena, znatno jačeg od zadarskog.
– Baš na našem primjeru, nogomet se pokazao u pravoj ljepoti ali i surovosti. Ljepoti po Uskoka, a surovosti po Hajduka. No kad se bolje analizira, presudio je prije svega veći izbor igrača. Mi svoje prigode nismo realizirali, a Uskok je realizirao svoje jedine dvije prigode. Istina, problem je bio kad pomoćni sudac nije pravilno ocijenio gol Brkića kod 1:1. Da tad nije svirano zaleđe, teško da bi nas itko dostigao. Uslijedio je onaj nedosuđen kazneni udarac koji je morao povući i crveni karton. No što je tu je. Uskoku iskreno čestitam, a žao mi je što naše navijače nismo razveselili i tako upotpunili odličnu atmosferu koja je vladala na tribinama, rekao je na kraju kratkog razgovora Kristijan Tuta.
Hajduku iz Pridrage tako ostaje da i slijedeće godine dokaže da je jedna od najboljih momčadi 1. ŽNL, a upravi da dobro razmisli o natjecanju u višem rangu.
HAJDUK 1
USKOK 2
PRIDRAGA – Igralište Mile Čulina. Gledatelja: 600. Sudac: Josip Dugandžić (Komin); Pomoćnici: Gulin Neven i Miho Trković. Strijelci: 1:0 Klapan 39', 1:1 Maretić 50', 1:2 S. Vrdoljak 87'.
HAJDUK: A. Pedić, Narančić (Zekan 88'), J. Pedić (Čulina 55'), Žilić, Buljat, Zubčić, Remšak, G. Burčul, Brkić, Klapan (M. Pedić 66'), R. Burčul, trener Kristijan Tuta.
USKOK: Duvnjak, M. Vučemilović, Stanković(Balajić 89'), D. Vučemilović, Radić, I. Glavina, Z. Glavina (Uvodić 46'), Maretić, S. Vrdoljak, Ćaleta (Balić 64'), D. Vrdoljak, trener Jerko Radić.