Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mažoretkinje prodefilirale gradom

01.06.2019. 16:59
Mažoretkinje  prodefilirale  gradom


Savez mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, organizira I. International trophy "Sunny side" Međunarodni Festival mažoret sporta i twirlinga koji se održava ovog vikenda, odnosno subotu i nedjelju u Zadru. 
– Danas se tako s početkom u 10,30 sati na Trgu Petra Zoranića okupio dio timova sudionika i prodefilirao Kalelargom do crkve Sv. Donata gdje je svaki tim izveo nekoliko revijalnih točaka. Ovako su se timovi predstavili  i pozvali građane na drugi dan Festivala, a koji je sutra, od 11 sati u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića, rekla nam je organizatorica Željka Banović.
Istaknula je kako je drugi dio festivala natjecateljskog karaktera te će svoju spretnost i uvježbanost koreografija odmjeriti 16 timova iz Hrvatske, Poljske, Slovenije i Mađarske sa 450 sudionika i 154 natjecateljske koreografije.
Timovi će se natjecati u četiri dobna uzrasta: djeca/kadeti/ juniori / seniori, u kategorijama solo, duo-trio , mini formacija i grupa, sa različitim rekvizitima : štap, pom pon, zastave, mace, a uz promjenu brojnih atraktivnih kostima u svakoj kategoriji.
 – Cilj ovoga Festivala je okupljanje mažoret i twirling timova na internacionalnoj razini, razvijanje projekta u višednevnu manifestaciju koja će kroz revijalne i natjecateljske programe, edukativne radionice i pripreme timova, obogatiti kulturni i sportski sadržaj u grad Zadru, a na zadovoljstvo svih sudionika kojih će već nas slijedećem natjecanju biti daleko više, zaključila je Banović.
Najavila je kako da će  u rujnu 2020. godine Zadar domaćin MWF- V. Svjetskoga prvenstva u mažoret sportu koje će okupiti oko 4000 natjecatelja s pet kontinenata.