Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pjesmom i plesom ispratili ravnatelja u mirovinu

01.06.2019. 14:06
Pjesmom i  plesom ispratili  ravnatelja u  mirovinu


Velikom svečanosti u HNK Zadar završio je i ovogodišnji, 28.  po redu Benja-fest, glazbeni fastival OŠ Šimuna Kozičića Benje na kojem  je nastupilo 17 učenika. Ovogodišnji festival bio je specifičan jer dugogodišnji ravnatelj škole Marko Marin odlazi u mirovinu te je dio programa  bio posvećen njemu. 


Marija Vičević, profesorica glazbene kulture u O. Š. Šimuna Kožičića  Benje u Zadru, voditeljica projekta Benja-fest 2019 rekla nam je kako su  osim pjevača nastupile i članice plesne udruge Plesaonica, a koje su ujedno i učenice škole.
– U natjecateljskom dijelu nastupilo je 17 učenika. Oni su otpjevati  skladbe koje su samostalno odabrali i mjesecima uvježbavali uz moju  pomoć. Većinu njih će nastupiti uz plesnu pratnju naših plesačica. Također, ove godine po prvi je put nastupila novoosnovana dječja klapa  Benja, rekla je Vičević. Osim dječje klape, kao gost festivala nastupila je i  klapa Munita. Nastupe natjecatelja budno su pratili članovi žirija koji su  odabrali najbolje. 
– Ove godine još jedna posebnost festivala je i da naš ravnatelj Marko  Marin, nakon skoro 15 godina vođenja škole, odlazi u mirovinu i stoga  smo mu u znak zahvale pripremili dvije točke iznenađenja, dodala je  Vičević. To su bile točke koje su izveli svi natjecatelji i izvođači (učenici)  uz njenu pratnju i pedagoga Josipa Mustaća na klaviru i gitari. Izveli su  Ružo moja crvena i Najdraža mirovina (obrada pjesme Garavušo garava,  koju ravnatelj najviše voli).
 – Mnogi učenici imali su na Benja-festu priliku po prvi put zapjevati  pred stotinama ljudi i razbiti tremu. Takvi učenici su se nizom godina  svojeg školovanja pojavljivali više puta na ovom festivalu. Naravno, oni  su se i dalje nastavili baviti pjevanjem i plesom, što mi je jako drago jer to  Benja-festu jamči da će imati svoja izdanja i u idućim godinama. Ipak je  to tradicija naše škole, ali i grada uopće, dodala je Vičević zahvalivši svim  suradnicima Neviji Ljubičić (prof. hrvatskog jezika), Josipa Čačić-Orlović  (prof. likovne kulture) i Lara Pavić (voditeljica plesne udruge Plesaonica).


 




 


Pobjednice Benja-festa 2019.


Ovogodišnje nagrade odnijele su tri učenice: 1. nagrada: Hana Grubić iz 7. razreda; pjesma: The Show Must Go On (Queen), 2. nagrada: Lucija Vidić iz 8. razreda;  pjesma: Valerie (Amy Winehouse) te 3. nagrada: Rafaela Šuljić iz 5. razreda; pjesma: Titanium (Sia).