Županija ponovno izdala dozvolu za rad benzinske pumpe na Viru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Molim objavite
Autor: 
Po zahtjevu Tri Bartola od 27. svibnja, već 28. svibnja po hitnom postupku Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije donosi Rješenje o izmjeni i dopuni građevinske dozvole, stoji u priopćenju Općine Vir
Virski list
Benzinska crpka na Viru želi se graditi izvan građevinske zone

Nakon što smo javnost upozorili na moguće postavljanje nezakonitog elektro priključka za benzinsku pumpu na Viru investitora Tri  Bartola d.o.o., kojemu je prethodno nezakonito izdana građevinska dozvola, Elektra Zadar je očigledno odustala od priključenja, no slučaj time  nije zaključen, stoji u priopćenju Općine Vir.

Po zahtjevu Tri Bartola od 27. svibnja, već 28. svibnja po hitnom postupku Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne  poslove Zadarske županije donosi Rješenje o izmjeni i dopuni građevinske dozvole. Ovom neuobičajeno brzom i ekspeditivnom akcijom sa  žigom pravomoćnosti koji se dobiva isti dan, spomenuta Izmjena  građevinske dozvole omogućuje da Tri Bartola dobije privremenu opskrbu strujom putem dizel agregata i to do priključenja na elektroenergetsku mrežu bez vremenskog ograničenja.   

U Izmjeni i dopuni građevinske dozvole Upravni odjel Zadarske županije poziva se na usklađenost glavnog projekta sa Zakonom i Prostornim  planom Općine Vir, iako to u oba slučaja nije točno. Nadzorom Ministarstva graditeljstva od 6. veljače 2018. godine utvrđene su brojne nezakonitosti zbog kojih je od Upravnog odjela zatraženo stegovno postupanje  zbog teške povrede službene dužnosti protiv pomoćnice pročelnika Ivone Cote. Zato je ovo samo nastavak bahatog i nezakonitog korištenja javnih ovlasti od strane Upravnog odjela Zadarske županije koja koristi sporost i nefunkcioniranje pravne države u Republici Hrvatskoj. Kako  drukčije objasniti i protumačiti izdavanje nezakonite Izmjene i dopune  građevinske dozvole, za koju je ranije nadležno Ministarstvo već utvrdilo  nezakonitost?, zaključuje se u priopćenju Ureda načelnika Općine Vir.  (ZL)

 
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)