Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ZBOG KORONE Klupska scena će raditi, ali od festivala neće biti ništa!

01.06.2020. 12:33


Cijela ova situacija s pandemijom koronavirusa, sad je pokazala da svi oni koji su se pomamili za brzom zaradom, neće dobro proći. Kad je u pitanju Zrće, klupska scena će raditi, ali od festivala ovoga ljeta neće biti ništa. Ove sezone definitivno nećemo gledati zabave na Zrću na kakve smo navikli svih ovih prethodnih godina. Trenutačno, klubovi se pripremaju za otvaranje jer jedan dio njih će otvoriti oko 15. lipnja, a neki tek početkom srpnja – rekao je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.
​Dakle, i slika u nama susjednoj Ličko-senjskoj županiji kojoj Grad Novalja iako, na otoku Pagu administrativno pripada, za sada, nije ništa drugačija nego u ostatku »morske« Hrvatske.
Prema riječima gradonačelnika Dabe, već u ovo vrijeme znalo bi u Novalji biti vrlo živo. Gosti u Novalju, osobito na Zrće inače, dolaze iz preko 70 zemalja svijeta i to niskotarifnim avio kompanijama, a zna se da su i oni sada u velikim problemima.
– Tijekom prošle godine Novalju je posjetilo oko 270 tisuća turista koji su ostvarili 1.700.000 noćenja, a od toga je gotovo 85 posto bilo mladih koji su došli na Zrće. Dakle, one agencije koje su radile isključivo s mladima sad su doista u vrlo nezahvalnoj situaciji. Moje je mišljenje da će se ove sezone teško izvući. A, oni koji su još ranije shvatili da je turizam iznimno specifična gospodarska grana koja zahtjeva tzv.mozaičnost, raznovrsnost i da se treba jednako i potpuno posvetiti svakom gostu i mladom, ali i onom starijem, oni bi mogli imati nešto od ove sezone. Što se pak, tiče onih koji su apartmane iznajmljivali obiteljima, pogotovo ako su u pitanju njihovi stalni gosti koji dolaze godinama, mislim da su oni u još najboljoj poziciji – zaključio je na kraju razgovora, gradonačelnik Ante Dabo dodajući, kako će se u doslovnom smislu voditi borba za svakog gosta i kako je ova iznenadna i apsolutno nepredviđena »priča« s pandemijom gorka lekcija i opomena svima za ubuduće da dobro razmisle kako dalje i na koji bi se način trebalo baviti turizmom.