Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Latica konačno u adekvatnom prostoru

01.06.2021. 11:56


Dječji vrtić Latica, koji je nedavno proslavio 30. rođendan, jučer je konačno selio u Centar za osobe s intelektualnim poteškoćama Mocire.
Da su u Latici djeca uvijek u prvom planu dokazuju godine predanoga rada, u kojima se nedostatak adekvatnoga prostora nadoknađivao stručnošću i neiscrpnim trudom odgojiteljica i ravnateljice Vesne Penjalov koja vodi Laticu dugi niz godina.
– Preseljenje se, na radost djece i svih zaposlenika, polako primiče kraju. Svi smo vrlo uzbuđeni i vrlo sretni zbog ove nove stranice u povijesti djelovanja vrtića. Ovo je važno za svu djecu s teškoćama i njihove obitelji, rekla nam je kratko ravnateljica Penjalov.
U Latici će djelovati tri inkluzivne skupine, u kojima će djeca s poteškoćama u razvoju boraviti zajedno s djecom urednog razvoja. Provodit će se dva dnevna boravka, prvi je za djecu s višestrukim oštećenjima, a drugi za djecu s poremećajima iz autističnog spektra.


30 godina predanoga rada
Dječji vrtić Latica je specijalizirana pedagoška ustanova koja provodi posebne edukacijsko – rehabilitacijske programe za djecu s teškoćama u razvoju rane i predškolske dobi. Vrtić je s radom počeo 1990. godine, u okviru programa Udruge tjelesnih invalida. Tada je djelovao kao eksperimentalni program na lokaciji Kolovare, a 1991. godine nadležno ministarstvo potvrdilo program vrtića, koji je od samog početka temeljen na integraciji djece s teškoćama u razvoju. 2016. godine Latica seli u Ulicu Nikole Tesle, u područni objekt Pčelica koji je ovom vrtiću dodijeljen na korištenje do preseljenja u Centar Mocire. Nakon tri desetljeća napornog rada, djeca i zaposlenici Latice, napokon su u adekvatnom prostoru.