Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U prometnoj nesreći u Turnju poginuo muškarac

01.06.2021. 07:52


Jučer, 31. svibnja oko 23.30 u Turnju došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala je jedna muška osoba.
Sumnja se da je do prometne nesreće došlo je na način da je 63-godišnjak upravljao osobnim automobilom Renault zadarskih registarskih oznaka i kretao se Ulicom Obala dr. Franje Tuđmana te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u moped koji se kretao ispred njega istim smjerom, a kojim je upravljao maloljetnik u dobi od 17 godina, prije stjecanja prva na upravljanje.
Nakon udara, vozač mopeda je pao na kolnik dok se osobno vozilo nastavilo kretati te najprije udara u rasvjetni stup van kolnika, a potom u parkirano vozilo.
Vozač osobnog automobila, 63-godišnji vozač osobnog vozila smrtno je stradao na mjestu prometne nesreće, dok su kod 17-godišnjeg vozača mopeda ozljede još neutvrđene.
Na mjestu događaja prometne nesreće, očevid su izvršili Policijski službenici Policijske postaje Biograd u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom kojima će biti dostavljeno Posebno izvješće .
Protiv maloljetnog vozača mopeda se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Vožnja pod utjecajem alkohola
Jučer, 31. svibnja u 12.35 sati na D-8, u Bibinjama, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,11 promila, te je odbio ponuđen test na prisutnost droga u organizmu, nakon čega je priveden u službene prostorije policije.
Vozač je smješten u prostorije policije do otrježnjenja, te će danas tijekom dana zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.