Građevinski radovi samo uz posebnu dozvolu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
wc
Ivan JAMIČIĆ
U bedemu još traje uređenje javnog WC-a, a kako su u tijeku unutrašnji radovi na njih se ne odnosi zabrana

Jučer je na snagu  stupila Odluka o zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone na području  grada Zadra. Građevinski radovi ne smiju se izvoditi od 1.  srpnja do 1. rujna i to na području mjesnih odbora Poluotok, Jazine, Petrčane, Kožino,  Diklo, Puntamika, Brodarica,  Arbanasi, Silba, Premuda,  Olib, Ist, Molat, Brgulje, Zapuntel, Rava Mala, Rava Vela,  Iž Mali i Iž Veli te Porovac.

Pod građevinskim radovima, koji se u smislu ove odluke  zabranjuju, smatraju se svi zemljani iskopi, rušenja, zidanja,  odnosno izrada konstruktivnih dijelova građevine, betoniranje, vanjsko žbukanje i  izrada krovova - neovisno o  načinu gradnje te unutarnji  građevinski radovi - izrada podloga i pregrada, žbukanje i  slični radovi koji se izvode uz  upotrebu građevinskih strojeva te obrtnički radovi na izradi  električnih i vodovodnih instalacija.

Tijekom turističke sezone,  što u ovom slučaju znači od 1.  srpnja do 1. rujna, u svim spomenutim zonama dopušteni  su jedino interventni radovi i  iznimno radovi na objektima  od posebnog interesa. Za interventne radove ograničenja i  nema, jer se oni odnose na  različite sanacije, koje se moraju obaviti. S druge strane,  ako se radi o objektima za koje  je u interesu da se što prije  dovrše, o njima odlučuje Grad  Zadar, od kojega treba zatražiti dozvolu za nastavak radova tijekom srpnja i kolovoza.

Takvu dozvolu, dozvolu za  nastavak radova tijekom turističke sezone, kako doznajemo od Ivane Dadić, stručne  suradnice za informiranje i  protokol u Gradu Zadru, za  sada je zatražio Falkensteiner  za izgradnju turističkog kompleksa Punta Skala te dječji  vrtići "Radost" i "Sunce", za  objekt "Grigor Vitez", koji je u  izgradnji, odnosno "Vladimir  Nazor", gdje se očekuju manji  građevinski zahvati.

- Jučer je stupila na snagu  Odluka o zabrani građevinskih  radova tijekom turističke sezone, prema kojoj se građevinski radovi, u određenim zonama, navedenim u odluci, ne  smiju izvoditi od 1. srpnja do 1.  rujna. U svim spomenutim zonama dopušteni su jedino interventni radovi i iznimno radovi na objektima od posebnog interesa. Za interventne  radove ograničenja i nema, jer  oni se odnose, primjerice, na  saniranje puknutih cijevi, kablova i slično, a sve su to stvari  koje se moraju obaviti, kaže  Ivana Dadić te pojašnjava, kako se dozvola za nastavak radova tijekom srpnja i kolovoza  iznimno može zatražiti od  Grada Zadra, kao što je to  sada slučaj s Puntom Skalom  te dječjim vrtićima "Grigor Vitez" i "Vladimir Nazor".

Inače, na Trgu pet bunara, u  bedemu još traje uređenje javnog WC-a, a kako su u tijeku  unutrašnji, završni radovi, na  njih se ne odnosi Odluka o  zabrani građevinskih radova  tijekom turističke sezone. Još  uvijek je djelomično zatvorena  i Ulica kneza Ljudevita Posavskog, gdje se gradi komunalna infrastruktura za stambene zgrade na Relji, za što u  Gradu Zadru još nije zatražena posebna dozvola. Uz to,  radovi se nastavljaju i na objektima od posebnog interesa,  dakle, na Stanovima, gdje je u  tijeku rekonstrukcija stadiona,  u sklopu ŠC Višnjik i na Muzeju antičkog stakla. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno