Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kratka besida za dugo, vruće poslijepodne

Autor: Goran Bujić

30.06.2008. 22:00


Svaki pravi muškarac pije pivo, Slaven Bilić pije coca colu, dakle, svaki pravi muškarac nije Slaven Bilić/A onda, eto novog kultur šoka! Na HTV-u vidim reklamu za vino. Pa se mislim, ura, medijima je ipaj sve dozvoljeno!/A ono baš i nije, pa mafija udri po novinaru Miljušu, jer ti muškarci koji pivo piju, pola nogometu daju, znaju i udarati nisko. Što će reći, i novinare ubijaju, zar ne? Od Afghanistana do Rusije i natrag
Eto su prošli ‘Dani nogometa i piva’. Njemačke uber alles i inih vrsta pjenušave tekućine, za koju trgovačke tvrtke, od proizvođača do prodavača, uporno žele zadržati licencu u stilu: svaki pravi muškarac pije pivo, Slaven Bilić pije coca colu, dakle, svaki pravi muškarac nije Slaven Bilić.
A onda, eto novog kultur šoka! Na HTV-u vidim reklamu za vino. Pa se mislim, ura, medijima je ipaj sve dozvoljeno!
A ono baš i nije, pa mafija udri po novinaru Miljušu, jer ti muškarci koji pivo piju, pola nogometu daju, znaju i udarati nisko. Što će reći, i novinare ubijaju, zar ne? Od Afghanistana do Rusije i natrag.
A onda novi šok: prestao je izlaziti Feral Tribune. Nema bune u Croatiji, stanje redovno. Vojnici na broju, policija u stroju… Toliko praznih riječi, praznih obećanja. A sve samo i dalje poskupljuje. A plaća uvijek ista. Krediti, kartice, rate za ovo i ono, osiguranja, režije, mobilna i fiksna telefonija, internet, benzin, cigarete (po mogućnosti, iako odavno više nisu in), ma inšomo, mili moji, ki će to plaTIti. Pa onda taj gay pride. Ni to više nije neka novost. Pa turisti, pa ove vrućine, pa pape, ej, brale, triba to sve izdržati. I Marijan Ban je izdržao.
Sad će netko načitaniji odmah pomislit: e, ovo je bio Faulkner, a ono prije Pollack, ali, never the less, imao sam par dobrih temica, ali ih nemam volje rastegnuti.
Previše stresa za jedan dan. Kao kada nešto spasiš, ali u gotovo posljednjem trenutku. Nešto kao Pirova pobjeda. I zato, oprostit ćete mi, svi vi dragi moji, koji me ponekad pročitate, na kraju smo jedan stih, u stilu: Sister… sisters will do it for themselves.