Prometne gužve u rukama Jedinice prometne mladeži

Slika korisnika admin
promet
Ivan JAMIČIĆ
Regulacija prometa na "Maloj pošti"

Od jučer su red na zadarskim prometnicama ponovno počeli uvoditi tzv. "bobiji", odnosno pripadnici Jedinice prometne mladeži. Bijele odore i kape Zadrani će viđati sve do kraja kolovoza, a iako se to na prvi pogled ne čini tako, mladi prometnici i te kako pomažu kada su u pitanju prometni krkljanci:

- Pripadnici Jedinice prometne mladeži postavljeni su na svim frekventnijim križanjima i bit njihova rada jest u tome da propuštaju vozila iz smjera iz kojeg dolazi veći priljev vozila, bez obzira što možda s druge strane stoje tri-četiri vozila koja će zbog toga morati malo više pričekati, pojašnjava načelnik zadarske Prometne policije Elvis Perinčić. Također, Perinčić dodaje i to kako pripadnici Jedinice prometne mladeži dolaze kao odlična zamjena za vrijeme ljetnih gužvi, kada se javlja spomenuta problematika koju semafori ne prepoznaju, jer rade po fazama.

Bobije ćemo ovog ljeta moći vidjeti na užem dijelu Poluotoka, Obali kralja Tomislava, gradskom mostu, Liburnskoj obali, zatim kod "male" pošte, pored bijelih zgrada na TIZ-u te kraj zadarske marine. Također, ovisno o potrebama i prometnim gužvama, pripadnici Jedinice prometne mladeži moći će se viđati i na Putu Nina i Putu Bokanca te na izlazu iz grada god trgovačkih cenatara Mercator i Interšpar.

Sveukupno, ovog ljeta zadarskim prometnicama patrolirat će trideset učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola. Svi oni odreda su vrlo dobri i odlični učenici s dobrim poznavanjem različitih stranih jezika. Da bi stupili na zadarske ceste, morali su proći dvotjednu praktičnu obuku o fizičkoj regulaciji prometa u Prometnoj policijskoj postaji te teoretsku obuku u Autoškoli Zadar. Počevši od 1. srpnja "bobiji" su pod pokroviteljstvom Grada Zadra koji su ih opremili, ali im i osigurali mjesečne plaće od dvije tisuće kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno