Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Višnjik rukometašima druga stanica na putu za Peking

Autor:

30.06.2008. 22:00
Višnjik rukometašima druga stanica na putu za Peking

Foto: Filip BRALA



Na pripreme dolazi i zadarski dvojac, braća Tonči i Josip Valčić
Nakon fenomenalnog nastupa u krcatom i  raspjevanom Višnjiku krajem  svibnja i početkom lipnja, hrvatski rukometaši predvođeni  Linom Červarom će ponovno  počastiti Zadrane svojim desetodnevnim boravkom u  sklopu drugog dijela priprema  za Olimpijske igre u Pekingu.  Uoči okupljanja u srijedu “pakleni” su dobili tri dana predaha nakon, kako i sami igrači  navode, teških 12 dana provedenih u Delnicama.
No sudeći prema najavama  trenera i igrača ni u Zadru ih  ne čeka lagani posao. Isti intenzitet priprema se očekuje u  Zadru s razlikom u tome što  će najvjerojatnije “pakleni”  odigrati dvije pripremne utakmice (10. i 11. srpnja) s reprezentacijom Tunisa. Te dvije utakmice s Tunisom, kako  kaže Ivica Udovičić, direktor  muških rukometnih selekcija,  su ipak pod velikim upitnikom  jer je izgleda negdje zapelo u  dogovoru s tuniskim savezom.  Po riječima Udovičića tuniski  izbornik je  trenutačno u  pregovorima s  njemačkim prvoligašem  Gummersbachom, pa će se  još trebati definirati protivnik Hrvatskoj  u sklopu zadarskih priprema. Prvotno je bilo  najavljeno da  će Hrvatska  igrati dvije  utakmice s  Bosnom i  Hercegovinom, no ta je  opcija otpala  prije nekoliko  dana budući  da susjedi tvrde da trenutačno ne mogu skupiti  momčad koja  bi se mogla  ozbiljnije suprotstaviti  Červarovim  izabranicima.  Sigurno je jedino da su u  crikveničkoj fazi priprema dogovorene dvije utakmice s Poljskom.
Suočeni s velikm problemima s ozljedama, prvenstveno ozljeda koljena Petra Metličića i oporavak Mirze  Džombe nakon druge operacije, naši rukometaši su vrlo  optimistični glede nastavka  priprema i samog nastupa u  Pekingu.
Također valja istaknuti kako se posebno u Zadru i okolici najviše iščekuje nastup  dvojice zadarskih reprezentativaca Tončija i Josipa Valčića.  Josip je u punom programu  priprema, dok je situacija s  Tončijem složenija jer se još  uvijek uklapa u napore i zadatke priprema nakon operacije prepona od prije nekoliko mjeseci.
Sastav reprezentacije je isti  kao što je bio i u utakmicama  u kvalifikacijama za Olimpijske igre, s tim što su još  priključeni Tonči Valčić, Renato Sulić te dva mlada igrača  Željko Musa i Jakov Gojun  (godište ’86.).


Ranojutarnje utakmice u Pekingu
Kad je riječ o Olimpijskim igrama u Pekingu reprezentativci  navode kao mogući problem s terminom odigravanja utakmica. Naime, prve dvije utakmice odigrat će se u ranojutarnijm  terminima (9 sati) pa se svi prisjećaju Atene kad su Hrvati u  utakmicu s Korejom, koja je započela isto u 9 ujutro, prvo  poluvrijeme ušli  vrlo pospano.  No, iskustvo te  utakmice će im  pomoći da se  pripreme što bolje i za takve vrste prepreka koje im stoje na putu obrane zlata s  prošle Olimpijade.U Peking se  putuje tjedan  dana prije početka rukometnog turnira, 3.  kolovoza, a u  skupini s Hrvatskom još su  Francuska, Španjolska, Poljska,  Kina i Brazil.


 




U 18 sati trening
Slavko Goluža, trener rukometne reprezentacije, najavio je  dolazak reprezentativaca u Zadar danas u 12 sati i bit će  smješteni u hotelu “Adriana” na Puntamici.Prvi trening bit će danas u 18 sati. Goluža jučer nije bio  suguran hoće li se trenirati u Višnjiku ili će se trčati uokolo  hotelskog kompleksa na Puntamici.