Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Promet u rukama “bobija”

Autor: Dragana Glavočić

30.06.2009. 22:00
Promet u rukama “bobija”

Foto: Vedran SITNICA



Načelnik zadarske Prometne policije Elvis Perinčić informirao nas je da su učenici prije izlaska na prometnice morali proći dvotjednu praktičnu obuku o fizičkoj regulaciji prometa u Prometnoj policijskoj postaji i teoretsku obuku u Autoškoli Zadar
Od jučer do 31. kolovoza na svim frekventnijim prometnim raskrižjima ovisno o potrebi promet će regulirati kao i svake godine poznati zadarski “bobiji”, odnosno pripadnici Jedinice prometne mladeži.
Na području Poluotoka, Obali kralja Tomislava, gradskom mostu, Liburnskoj obali, zatim kod male pošte, na raskrižju kod Marine, na kružnom toku pored Opće bolnice, pored trajektnog pristaništa, bolju protočnost vozila omogućavat će prometnici u bijelom.
Inače, “bobiji” će se smjestiti ovisno o gužvama na pojedinim raskrižjima. Prošle godine “bobiji” su regulirali promet na Putu Nina i Putu Bokanjca te na izlazu iz grada kod trgovačkih centara Mercator i Interspar.
Prema informacijama koje smo dobili od glasnogovornice PU zadarske Sandre Poljak Jurinčić, ovog će ljeta zadarskim prometnicama patrolirati trideset i četiri učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola.
– Da bi srednjoškolac mogao sudjelovati u regulaciji prometa tijekom srpnja i kolovoza mora imati navršenih 16 godina, dobre komunikacijske sposobnosti i poznavanje jednog stranog jezika. Osim što njihov posao obuhvaća sudjelovanje u regulaciji porometa, vrlo često su na usluzi i brojnim turistima koji uvijek od njih zatraže po koju informaciju, kazala je Poljak Jurinčić, dodajući da će “bobiji” biti na pomoći u brojnim prometnim zastojima koji su uobičajeni u ljetnim mjesecima.
Načelnik zadarske Prometne policije Elvis Perinčić informirao nas je da su učenici prije izlaska na prometnice morali proći dvotjednu praktičnu obuku o fizičkoj regulaciji prometa u Prometnoj policijskoj postaji i teoretsku obuku u Autoškoli Zadar.