Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Veći interes za benkovačku srednju školu

Autor: Nedjeljka Marić

30.06.2009. 22:00
Veći interes za benkovačku srednju školu

Foto: Mile MARIĆ



U drugom upisnom krugu ljetnog upisnog roka, koji će se održati u ponedjeljak 6. srpnja, ostaju slobodna četiri mjesta za opću gimnaziju i ekonomiste. Prodavačima ostaje 10 slobodnih mjesta, tokarima 8, keramičarima 3, klesarima 6 i zidarima 8 slobodnih mjesta koja će valjda biti popunjena, istaknuo je ravnatelj Josip Peran
U Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac zatekli smo dosta veliku gužvu zbog “upisne groznice”. Za upisnim mjestom upisno povjerenstvo u sastavu Vinko Ušljebrka, Mica Mikulić, Ana Brković, Melita Romić, Josip Habuš i Mirko Morožin imali su pune ruke posla.
Nakon što su završene prijave upisa u školsku godinu 2009./2010. u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac, ravnatelj Josip Peran nije krio oduševljenje budući da se u različita zanimanja i programe prijavilo 95 učenika.
– Za razliku od prošlogodišnjih rezultata kad je u prvom krugu ljetnog upisnog roka prijavljeno 64 učenika, tridesetak više prijavljenih učenika veseli i raduje ne samo mene kao ravnatelja, nego i cjelokupni odgojno-obrazovni tim naše škole. U prvom krugu ljetnog upisnog roka za ponuđena zanimanja prijavili su se učenici iz osnovnih škola Benkovac, Stankovci, Lišane Ostrovičke i Polača. Zašto skrivati oduševljenje kad je u prvom upisnom krugu u opću gimnaziju prijavljeno 20 učenika koji imaju od maksimalnih 62, a rijetko koji učenik se spušta ispod 50 bodova. Ta koncentracija kvalitete učenika iz svih osnovnih škola daje jamstvo da će naša škola i nadalje ostvarivati visokokvalitetne rezultate na raznim natjecanjima, pobjeđivati, veseliti se, a njihove rezultate će nagrađivati škola i Grad Benkovac. U zanimanje ekonomist prijavljeno je 20 učenika gdje je također prisutna koncentracija vrlo kvalitetnih učenika prema bodovnom pragu, a to daje pretpostavke da će profesori kvalitetno moći realizirati svoje nastavne ciljeve. U zanimanje računalni tehničar u strojarstvu prijavljena su 24 učenika, što je maksimalni broj. Što se tiče strukovnih zanimanja, interes u odnosu na proteklu godinu je iznad svih očekivanja. Na području strojarstva upisano je 18 učenika. U zanimanje instalater centralnog grijanja i klimatizacije 10 učenika, automehaničare 8. Za zanimanja u graditeljstvu prijavljeno je 5 keramičara i klesara, no u zanimanje tokar prijava nije bilo. Ni u ovoj školskoj godini ne postoji interes za zanimanje prodavač, gdje se prijavilo 6 učenika. U drugi upisni krug ljetnog upisnog roka koji će se održati u ponedjeljak 6. srpnja ostaju slobodna 4 mjesta za opću gimnaziju i ekonomiste. Prodavačima ostaje 10 slobodnih mjesta, tokarima 8, keramičarima 3, klesarima 6 i zidarima 8 slobodnih mjesta, koja će biti nadamo se popunjena nakon ljetnog upisnog roka, istaknuo je ravnatelj Josip Peran.